A- A+
Όλες τις Κυριακές ανοιχτά τα ΙΚΕΑ στην Αθήνα από Μάιο έως Οκτώβριο
Ανοιχτά 32 Κυριακές το χρόνο και όλες από το Μάιο έως τον Οκτώβριο θα είναι τα καταστήματα ΙΚΕΑ στην Αθήνα, αρχής γενομένης από τη μονάδα που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο.

Τη σχετική δυνατότητα παρέχει η νέα νομοθεσία, η οποία επιτρέπει στα εμπορικά καταστήματα σε συγκεκριμένες περιοχές να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο.

Η ΙΚΕΑ είναι η πρώτη επιχείρηση που αποφασίζει το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.

Το κατάστημα του αεροδρομίου θα είναι ανοιχτό από 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, με εξαίρεση την Κυριακή 13 Αυγούστου, πριν από το Δεκαπενταύγουστο.

Οι «ελεύθερες» περιοχές

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, επιτρέπεται η κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο όλες τις Κυριακές, πλην μίας τον Αύγουστο, στις ακόλουθες περιοχές:

- Δήμος Αθηναίων

- τμήμα του ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης

- τμήμα της εμπορικής περιοχής γύρω από το λιμάνι του Πειραιά

- τμήμα του παραλιακού μετώπου στον Νότιο Τομέα Αθηνών (επιλεγμένες περιοχές σε Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Ελληνικό, Γλυφάδα)

- τμήμα της εμπορικής περιοχής γύρω από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Για την υπόλοιπη Ελλάδα ισχύει η υφιστάμενη δυνατότητα ρύθμισης μέσω των αποφάσεων των αντιπεριφερειαρχών.

Εξάλλου, καταργήθηκαν οι περιορισμοί που προβλέπονται στον νόμο 4177/2013 σχετικά με το μέγεθος και το είδος καταστημάτων τα οποία επιτρέπεται να λειτουργούν σύμφωνα με αποφάσεις αντιπεριφερειάρχη (καταστήματα άνω των 250 τ.μ., αλυσίδες, shop in a shop, outlet).