A- A+
Από 250 έως 1.000 ευρώ ξοδεύουν στα ταξίδια τους στην Ευρώπη 7 στους 10 Έλληνες
Ποσό που κυμαίνεται από 250 έως 1.000 ευρώ δαπανούν οι Έλληνες που επιλέγουν την Ευρώπη για τις διακοπές τους, σύμφωνα με έρευνα της Paypal.

Οι περισσότεροι Έλληνες επισκέπτονται την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη την άνοιξη και διαμένουν λιγότερο από μια εβδομάδα.

Για τέτοιου είδους ταξίδια, το 35% των Ελλήνων ξοδεύει 250-500 ευρώ και το 34% ξοδεύει 501-1.000 ευρώ.

Η πιο δημοφιλής ευκαιρία και χρονική περίοδος για ταξίδια στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη είναι οι ετήσιες διακοπές, και ακολουθούν οι σύντομες αποδράσεις σε εθνικές εορτές-αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

Οι top προορισμοι

Λόγω του πλούτου και της πολυμορφίας της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, οι Έλληνες τουρίστες διαθέτουν πάμπολλες επιλογές για ταξίδια.

Την τελευταία τριετία, ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ήταν η Βουλγαρία, την οποία επισκέφθηκε το 44% των Ελλήνων ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Κύπρος και η Τσεχία ήταν η δεύτερη και η τρίτη χώρα που επισκέφθηκαν πιο συχνά οι συμπατριώτες μας, με ποσοστό 41% και 15% αντίστοιχα.

Οι προτιμήσεις σχετικά με τους προορισμούς συμβαδίζουν με τον τύπο των διακοπών που επιλέγουν οι τουρίστες.

Ταξίδια αναψυχής

Τα μεγαλύτερα γκρουπ των Ελλήνων ταξιδιωτών που επισκέφθηκαν την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη τα τελευταία 3 χρόνια ταξίδεψαν για αναψυχή (70%) και για πολιτιστικούς λόγους, όπως οι επισκέψεις σε αξιοθέατα και μουσεία (30%).

Άλλοι δημοφιλείς τύποι ταξιδιών μεταξύ των Ελλήνων πολιτών ήταν για επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους (επιλέχθηκε από το 15%) επαγγελματικά ταξίδια (14%), καθώς και ταξίδια για ψώνια (13%).

Μόλις το 9% ταξίδεψε με αφορμή συγκεκριμένες δημόσιες εκδηλώσεις (φεστιβάλ, συναυλίες, παραστάσεις, κ.α.).