A- A+
Αγορά δύο ταχυτήτων στα ενοίκια - Το Airbnb σηκώνει τις τιμές σε κέντρο και νότια
Με δύο ταχύτητες τρέχουν τα ενοίκια στην εγχώρια αγορά ακινήτων, λόγω της υψηλής ζήτησης για βραχυπρόθεσμες μισθώσεις που κρατά υψηλά τις τιμές για συγκεκριμένες περιοχές.

Πρόκειται για διαμερίσματα που βρίσκονται κοντά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και γύρω από αυτό, για τα οποία η ζήτηση από επενδυτές που τα νοικιάζουν με το μήνα για να τα εκμεταλλευτούν τουριστικά παραμένει υψηλή.

Σε περιοχές όπως η Πλάκα, η Ακρόπολη, το Κουκάκι και το Μοναστηράκι η διαθεσιμότηα ακινήτων για Έλληνες είναι σχεδόν μηδενική.

Οι ιδιοκτήτες είτε τα νοικιάζουν οι ίδιοι μέσω των ηλεκτρονικών πλατφορμών τύπου Airbnb ή τα εκμισθώνουν σε τρίτους που κάνουν την ίδια δουλειά.

Οι εμπορικές πετιοχές

Στις πιο εμπορικές περιοχές το μίσθωμα ανά τ.μ, κυμαίνεται από 7 έως και 10 ευρώ. Δηλαδή για ένα διαμέρισμα 80 τ,μ. το μίσθωμα μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 800 ευρώ.

Ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν υπάρχει και για τις περιοχές στα νότια προάστια της Αθήνας.

Στον αντίποδα, σε περιοχές που βρίσκονται μακριά από το κέντρο και δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα, παρατηρείται υπερπροσφορά ακινήτων.

Τι πληρώνουν οι Έλληνες

Κατά βάση απευθύνονται σε Έλληνες, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα από 500 - 600 ευρώ.

Όσο πιο κοντά βρίσκεται το ακίνητο σε στάση του μετρό, τόσο πιο υψηλό το ενοίκιο.

Η μεγαλύτερη προσφορά κατοικιών και ταυτόχρονα η χαμηλότερη ζήτηση παρατηρείται στα βόρεια προάστεια, όπου οι τιμές συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία.