A- A+
Διακοπή υδροδότησης από ΕΥΔΑΠ για οφειλές άνω των 100 ευρώ σε μισθωμένα ακίνητα
Στη διακοπή της υδροδότησης για ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και 500 ευρώ θα προχωρά η ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με διευκρινίσεις που παρείχε η εταιρεία.

Το όριο της οφειλής εξαρτάται από το ποιος κατοικεί στο ακίνητο, ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής. Συγκεκριμένα, η διακοπή της σύνδεσης θα γίνεται ως εξής:

- Όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπεράσουν τα 500 ευρώ σε ακίνητα που κατοικούνται από τους ιδιοκτήτες τους

- Όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπεράσουν τα 100 ευρώ σε μισθωμένα ακίνητα

Ασυνεπείς ενοικιαστές

Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, ειδικά αυτή η τελευταία κατηγορία αντιπροσωπεύει μόνο το 0,5% των καταναλωτών της και αφορά κυρίως σε ασυνεπείς πελάτες, οι οποίοι δεν έχουν γνωστοποιήσει στην Εταιρεία τεκμηριωμένη αδυναμία πληρωμής του λογαριασμού και δεν έχουν προβεί σε ρύθμιση οφειλών.

Η ΕΥΔΑΠ, όπως αναφέρει, με βάση το καταστατικό της, συμβάλλεται με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο οποίος είναι και υπόλογος για οποιαδήποτε οφειλή στην Εταιρεία.

Συνεπώς, υπάρχει η υποχρέωση από την πλευρά της ΕΥΔΑΠ να προστατέψει τους ιδιοκτήτες από τους ασυνεπείς ενοικιαστές.

Η προειδοποίηση

Η διακοπή της υδροδότησης δεν γίνεται ποτέ απροειδοποίητα, καθώς έχει προηγηθεί τουλάχιστον μία ειδική επιστολή που αποστέλλεται στην ταχυδρομική διεύθυνση του υδροδοτούμενου ακινήτου.

Για τους καταναλωτές που έχουν δηλώσει e-mail ή κινητό τηλέφωνο, γίνεται ταυτόχρονη αποστολή μηνύματος e-mail ή sms.

Εξάλλου, η ΕΥΔΑΠ έχει θεσπίσει το Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο, το οποίο από 1/7/2017 διπλασιάζει τη δωρεάν ποσότητα νερού για όλους τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ενώ παρέχει επιπλέον δωρεάν ποσότητα σε κάθε μέλος ΑμΕΑ ενός τέτοιου νοικοκυριού.