A- A+
Κληρώσεις με έπαθλο 1.000 ευρώ για όσους πληρώνουν με κάρτα από τον Αύγουστο
Κληρώσεις με έπαθλο 1.000 ευρώ θα ξεκινήσει να διενεργεί από τον ερχόμενο μήνα το υπουργείο Οικονομικών με συμμετέχοντες όσους πληρώνουν με την κάρτα τους.

Το υπουργείο Οικονομικών από τη βάση των ΑΦΜ που θα τους παράσχουν οι τράπεζες θα κληρώνει κάθε μήνα 1.000 έπαθλα των 1.000 ευρώ, σύνολο 1.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες εβδομάδες θα οριστικοποιηθεί το σύστημα που θα επιβραβεύει 1.000 τυχερούς κάθε μήνα, ώστε να προχωρήσει η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Μηνιαίες κληρώσεις

Οι κληρώσεις θα διενεργούνται κάθε μήνα και σε αυτές θα συμμετέχουν όσοι πληρώνουν ηλεκτρονικά τις δαπάνες τους.

Κατά πάσα πιθανότητα το υπουργείο Οικονομικών θα ορίσει ένα κατώτατο όριο στις αποδείξεις που θα μπορούν να παίρνουν μέρος στην κλήρωση.

Το ποσό των 1.000 ευρώ θα πιστώνεται σε λογαριασμό του φορολογούμενου, ο οποίος θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει, υπό τις ισχύουσες περιουσιακές διατάξεις των capital controls.

Ως προς τους συμμετέχοντες στην πρώτη κλήρωση του Αυγούστου, υπάρχουν δύο σενάρια: Να συμμετάσχουν όσοι έκαναν δαπάνες με κάρτα τον Ιούλιο ή όσοι πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές συναλλαγές καθόλη τη διάρκεια του 2017.