A- A+
Στην Ελλάδα οι φθηνότερες κατοικίες μεταξύ 18 ευρωπαϊκών χωρών - Παραδείγματα
Στην Ελλάδα πωλούνται οι φθηνότερες κατοικίες μεταξύ 18 ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με έρευνα του δικτύου μεσιτικών γραφείων της RE/MAX Ευρώπης.

Το 2016 ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. σε αστική περιοχή στην Ελλάδα κόστιζε μόλις 92.200 ευρώ ή 922 ευρώ/τ.μ. κατά μέσο όρο, ενώ το αντίστοιχο κόστος στην περιφέρεια δεν ξεπέρασε τα 670 ευρώ/τ.μ.

Σε σχέση με το 2015 καταγράφηκε μία πτώση της τάξης του 2% στις μέσες τιμές πώλησης των κατοικιών στις αστικές περιοχές, ενώ στην επαρχία καταγράφηκε άνοδος 3%.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά το υψηλότερο αγοραστικό ενδιαφέρον για την απόκτηση εξοχικών κατοικιών κατά το προηγούμενο έτος.

Οι προοπτικές του 2017

Σύμφωνα με τη RE/MAX, η αγορά κατοικίας αναμένεται να διαγράψει σταθεροποιητική τροχιά, ως αποτέλεσμα των ελκυστικών τιμών πώλησης, της αύξησης της εγχώριας ζήτησης, αλλά και από τα, έστω αχνά, σημάδια σταθεροποίησης ή ακόμα και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, θετικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει και η διάθεση των τραπεζών για χορήγηση στεγαστικών δανείων, έστω και με αυστηρές προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών αγορών κατοικίας, η τάση των τιμών είναι πλέον ανοδική.