A- A+
Online μεταφορές κεφαλαίων με χρήση του αριθμού τηλεφώνου ή μέσω facebook
Μεταφορές κεφαλαίων μόνο με τη χρήση του αριθμού τηλεφώνου του παραλήπτη, του ΑΦΜ του ή της σελίδας του στο facebook, μπορούν να πραγματοποιήσουν οι πελάτες των τραπεζών, μέσω του mobile banking.

Πλέον οι μεταφορές κεφαλαίων σε ιδιώτες ή ακόμη και σε επιχειρήσεις έχουν γίνει πιο εύκολες από ποτέ, με τις ανανεωμένες εκδόσεις mobile banking των τραπεζών.

Με τις νέες υπηρεσίες μπορεί να γίνει αποστολή χρημάτων χωρίς να γνωρίζει κάποιος τον αριθμό IBAN του παραλήπτη, ακόμη κι αν ο λογαριασμός τηρείται σε διαφορετική τράπεζα.

Τα κόστη

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας γίνεται μόνο τη χρήση της επαφής του κινητού τηλεφώνου, του ΑΦΜ (για επαγγελματική χρήση) ή ακόμη και της σελίδας του στο facebook, ανάλογα με την τράπεζα συνεργασίας σας.

Η υπηρεσία για αποστολές χρημάτων στην ίδια τράπεζα είναι δωρεάν, ενώ για μεταφορές σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα μπορεί να υπάρχει ένα μικρό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση για να γίνει η συναλλαγή θα πρέπει τόσο ο αποστολέας, όσο και ο παραλήπτης να έχουν εγγραφεί στις αντίστοιχες υπηρεσίες των τραπεζών τους ή στην διατραπεζική υπηρεσία IRIS 24/7 Payment.

Οι δυνατότητες ανά τράπεζα

Αναλυτικότερα, οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι προσφέρουν τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Alpha Bank - Alpha Quick Transfer

Οι καθημερινές μεταφορές ποσών γίνονται ακόμα πιο γρήγορα μέσω Alpha Mobile Banking, με τη νέα δυνατότητα Alpha Quick Transfer!

Με τη νέα εμπλουτισμένη δυνατότητα Alpha Quick Transfer μπορείτε να:

- Μεταφέρετε άμεσα ή να ζητήσετε τη λήψη ποσών έως 500 ευρώ ημερησίως και ανά συναλλαγή, από και προς τις επαφές του κινητού σας που διατηρούν λογαριασμό στην Alpha Bank, γνωρίζοντας απλά το προφίλ τους στο Facebook, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου ή το e-mail τους.

- Μεταφέρετε άμεσα ή να ζητήσετε τη λήψη ποσών έως 500 ευρώ ημερησίως και ανά συναλλαγή, από και προς τις επαφές του κινητού σας που διατηρούν λογαριασμό σε άλλες τράπεζες στην Ελλάδα, οι οποίες συμμετέχουν στο σύστημα IRIS online payments, γνωρίζοντας τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

- Πληρώνετε Επαγγελματίες / Επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο σύστημα IRIS online payments, με χρήση του αριθμού κινητού τους τηλεφώνου ή του ΑΦΜ τους.

Επιπλέον, με τις εμπλουτισμένες λειτουργίες της Υπηρεσίας μπορείτε να:

  • συνοδεύετε την αποστολή ή το αίτημα για λήψη ποσού εντός Alpha Bank, με μήνυμα αλλά και με φωτογραφία από το κινητό σας,
  • εκτελείτε συνολικά έως 15 συναλλαγές ημερησίως (αποστολή ή λήψη ποσού), με μέγιστο ημερήσιο όριο τα 500 ευρώ,
  • διατηρείτε πλήρες ιστορικό των συναλλαγών σας (αποστολών και παραλαβών χρημάτων),
  • ενημερώνεσθε μέσω SMS, κάθε φορά που κάποιος ζητεί να λάβει κάποιο ποσό από εσάς.

Απλώς συνδεθείτε στο Alpha Mobile Banking, είτε με το 4ψήφιο PIN σας είτε με το δακτυλικό σας αποτύπωμα για να μεταφέρετε άμεσα ή να ζητήστε να λάβετε ποσά έως 500 ευρώ ημερησίως και ανά συναλλαγή, από και προς τις επαφές του έξυπνου κινητού σας τηλεφώνου, με χρήση Facebook προφίλ, του αριθμού κινητού τηλεφώνου ή του e-mail της επαφής σας.

Η δυνατότητα παρέχεται και για διατραπεζικές μεταφορές, μέσω του συστήματος IRIS online payments, γνωρίζοντας τον αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Η επαφή που έχετε επιλέξει (για αποστολή ή λήψη ποσού) να έχει επίσης ενεργοποιήσει τη δυνατότητα άμεσων μεταφορών Alpha Quick Transfer μέσω της εφαρμογής Alpha Mobile Banking ή την αντίστοιχη υπηρεσία IRIS online payments της τράπεζας με την οποία συνεργάζεται.

  • Eurobank - PaF (Pay a Friend)

Με το «PaF (Pay a Friend)» μπορείτε να στείλτε χρήματα άμεσα σε οποιoνδήποτε θελήσετε, μέσω email ή αριθμό τηλεφώνου.

Απλά συνδέετε τον λογαριασμό σας με την υπηρεσία και τα χρήματα θα αποστέλλονται από αυτόν.

Μπορείτε να στείλετε χρήματα σε φίλους σας που είναι καταχωρημένοι στις επαφές του τηλεφώνου σας ή απλά να καταχωρήσετε ένα καινούριο email ή αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Επίσης, αν έχετε συνδέσει το Facebook προφίλ σας με την υπηρεσία, μπορείτε να στέλνετε και χρήματα σε φίλους σας του Facebook,με την προϋπόθεση ότι και εκείνοι έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία PaF.

Για να λαμβάνετε άμεσα πληρωμές από το PaF αρκεί να συνδέσετε τον λογαριασμό που επιθυμείτε με το email, τον αριθμό κινητού ή και το Facebook σας.

Όταν ένας φίλος σας θελήσει να σας στείλει χρήματα, απλά πείτε του να τα στείλει σε κάποιο από αυτά και τα χρήματα θα πιστωθούν άμεσα στον λογαριασμό σας.

Αν ο παραλήπτης έχει συνδέσει τo email, το κινητό του τηλέφωνο, ή το Facebook προφίλ του στην υπηρεσία “PaF (Pay a Friend)”, τα χρήματα θα πιστωθούν άμεσα στον λογαριασμό του.

Αν δεν έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία, θα λάβει ειδοποίηση στο email ή το κινητό στο οποίο του αποστείλατε τα χρήματα για να τα παραλάβει.

Η ειδοποίηση θα τον ενημερώνει να πατήσει έναν μοναδικό σύνδεσμο έτσι ώστε να μεταφερθεί σε σελίδα καταχώρησης των στοιχείων πίστωσης.

Τα στοιχεία που πρέπει να καταχωρήσει έτσι ώστε να παραλάβει τα χρήματα είναι ο αριθμός λογαριασμού πίστωσης σε μορφή IBAN και το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου. Η πίστωση μπορεί να γίνει σε λογαριασμό οποιασδήποτε ελληνικής τράπεζας.

Για συναλλαγές πάνω από 25 ευρώ, απαιτείται η καταχώρηση Κωδικού μιας Χρήσης μέσω SMS. Επίσης, το ημερήσιο όριο για συναλλαγές μέσω της υπηρεσίας είναι τα 200 ευρώ συνολικά.

Η αποστολή των χρημάτων γίνεται εντελώς δωρεάν.

  • Εθνική Τράπεζα - i-bank Pay

Με την υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας μπορείτε να πραγματοποιήσετε πληρωμές σε επαγγελματίες (π.χ. ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κοκ) που συμμετέχουν στην υπηρεσία IRIS Online Payments, εισάγοντας μόνο το ΑΦΜ ή τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

Κατεβάστε την εφαρμογή i-bank Pay και εισάγετε τον Κωδικό Χρήστη (UserID) και το Μυστικό Κωδικό (Password) που ήδη έχετε για το i-bank Internet Banking ή τα στοιχεία της Prepaid Κάρτας σας έκδοσης Εθνικής Τράπεζας

Συνδέστε τον τηλεφωνικό σας αριθμό ή/και το Facebook προφίλ σας με έναν από τους λογαριασμούς καταθέσεων που έχετε συνδέσει στο i-bank Internet Banking ή με την προπληρωμένη (Prepaid) κάρτα έκδοσης Εθνικής Τράπεζας

Στείλτε χρήματα με μια κίνηση στους φίλους σας από τις επαφές του τηλεφωνικού σας καταλόγου ή από τη λίστα φίλων σας στο Facebook, ή απλώς εισάγοντας τον αριθμό του κινητού τους μέσω της υπηρεσίας IRIS Online Payments

  • Τράπεζα Πειραιώς

Μέσω της υπηρεσίας IRIS 24/7 Payment μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε χρήματα εντός Ελλάδας χρησιμοποιώντας ως αναγνωριστικό διακριτικό μόνο τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου για προσωπική χρήση ή τον ΑΦΜ για επαγγελματική χρήση.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη 24/7/365 και αφορά ποσά σε ευρώ έως 500 ευρώ ημερησίως, ανεξαρτήτως αριθμού συναλλαγών.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή των συναλλασσόμενων μερών στην υπηρεσία.