A- A+
«Δυνατές» προσφορές στις προθεσμιακές καταθέσεις 15-36 μηνών – Αποδόσεις έως και 5%
Τη δυνατότητα να «κλειδώσουν», ακόμη και για τρία χρόνια, επιτόκια που σε ετήσια βάση μπορεί να φτάσουν έως και το 5%, έχουν οι καταθέτες μέσω των λογαριασμών προθεσμίας μεσοπρόθεσμης διάρκειας των τραπεζών.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολες οι προθεσμιακές καταθέσεις ΕΔΩ
Η κρίση στο τραπεζικό σύστημα οδηγεί τα πιστωτικά ιδρύματα στο να προσφέρουν μεγαλύτερη ανταμοιβή σε όσους είναι διατεθειμένοι να «δεσμεύσουν» για ένα εύλογο χρονικό διάστημα τα χρήματά τους.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν δημιουργήσει προνομιακά καταθετικά προϊόντα, τα επιτόκια των οποίων μπορεί να φτάνουν κατά μέσο όρο έως και το επίπεδο του 5%.

Απόδοση τόκων και πρόωρη ανάληψη

Τα βασικά χαρακτηριστικά των περισσοτέρων προγραμμάτων αυτής της διάρκειας είναι το αυξανόμενο επιτόκιο, η ελευθερία πρόωρης ανάληψης χωρίς κόστος ανά τακτά χρονικά διαστήματα και η περιοδική καταβολή των τόκων ανά μήνα, τρίμηνο ή εξάμηνο.

Έτσι, οι καταθέτες αποκτούν ένα εγγυημένο εισόδημα, ενώ ταυτόχρονα έχουν την ευχέρεια εφόσον προκύψει ανάγκη να αποσύρουν τα χρήματά τους χωρίς ποινή πρόωρης ανάληψης.

Για παράδειγμα, υπάρχει αυτήν τη στιγμή προϊόν στην αγορά μέσω του οποίου καταθέτης με 100.000 ευρώ θα λαμβάνει κάθε μήνα κατά μέσο όρο μικτούς τόκους 312 ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Από την άλλη, εφόσον διατηρούν τα κεφάλαιά τους στην ίδια τράπεζα, απολαμβάνουν όσο περνά ο καιρός ολοένα και υψηλότερα επιτόκια.

Συγκρίνετε όλες τις προθεσμιακές καταθέσεις ΕΔΩ