A- A+
Τα οφέλη από τις αγορές με τη χρεωστική σας αντί μετρητών - Πού να τη χρησιμοποιείτε
Ελάφρυνση του ετήσιου προϋπολογισμού τους μπορούν να πετύχουν τα νοικοκυριά, απλά αντικαθιστώντας τις αγορές με μετρητά με τη χρεωστική τους κάρτα.

Πλέον, και οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι προσφέρουν χρεωστικές κάρτες που συμμετέχουν στα προγράμματα επιβράβευσης των πελατών τους.

Έτσι, αντί κάποιος να επισκεφτεί το ΑΤΜ, να «σηκώσει» μετρητά και να πληρώσει, μπορεί να κερδίσει χρησιμοποιώντας για τις πληρωμές του τη χρεωστική κάρτα που είναι συνδεδεμένη με τον καταθετικό του λογαριασμό.

Αύξηση καρτών

Πλέον στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν περί τα 12 εκατ. χρεωστικές κάρτες, ξεπερνώντας ακόμη και τον πληθυσμό της χώρας.

Περίπου 8 στις 10 κάρτες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι χρεωστικές, φέροντας τα σήματα των Visa, Mastercard και American Express.

Τον τελευταίο χρόνο εκδόθηκαν περισσότερες από 1,3 εκατ. χρεωστικές εκδόθηκαν τον τελευταίο χρόνο, ενώ 8 στις 10 συναλλαγές με πλαστικό χρήμα γίνονται πλέον με τη χρήση χρεωστικής αντί πιστωτικής.

Πόσο κερδίζετε

Το όφελος εξαρτάται από το πρόγραμμα επιβράβευσης στο οποίο συμμετέχει η κάρτα.

Ο κανόνας είναι ότι ο κάτοχος της κάρτας κερδίζει επιστροφή μετρητών ή πόντους, τους οποίους μπορεί στη συνέχεια να εξαργυρώσει σε συνεργαζόμενες με την τράπεζά του επιχειρήσεις, πληρώνοντας λιγότερο ή και καθόλου.

Για τη μεγιστοποίηση του οφέλους, οι αγορές θα πρέπει να γίνονται σε συνεργαζόμενες με την κάθε τράπεζα επιχειρήσεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, είτε δεν υπάρχει επιβράβευση ή οι πόντοι που συγκεντρώνονται είναι λιγότεροι.

Όλα τα προγράμματα

Εξερευνήστε το πρόγραμμα επιβράβευσης της κάρτας σας, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της τράπεζας στην οποία τηρείται το λογαριασμό σας:

Image Map