A- A+
Πώς ρυθμίζει καταναλωτικά δάνεια και χρέη από κάρτες η Τράπεζα Πειραιώς - Παραδείγματα
Αν αντιμετωπίζετε δυσχέρειες με τις οφειλές σας σε δάνεια και πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, υπάρχει συμφέρουσα λύση για τη ρύθμισή τους.

Μπορείτε να υποβάλλετε αίτημα ρύθμισης προκειμένου ανάλογα με τις ανάγκες σας να διαμορφωθεί μία δόση που θα ανταποκρίνεται στις τρέχουσες οικονομικές σας δυνατότητες.

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας ως προς το μέγεθος της οικονομικής αδυναμίας που θα πρέπει να αντιμετωπίζετε για να εξεταστεί η ρύθμιση δανείων ή καρτών σας.

Ποιες οφειλές ρυθμίζονται

Μπορείτε να προχωρήσετε είτε σε ρύθμιση δάνειων (καταναλωτικών ή στεγαστικών) είτε σε ρύθμιση καρτών ή άλλων οφειλών σας.

Εξετάζονται διάφορες λύσεις όπως η αύξηση της διάρκειας αποπληρωμής ή η πληρωμή μόνο τόκων ή ποσοστού δόσης για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στόχος είναι να προκύψει μια συνολική και ρεαλιστική για εσάς ρύθμιση για όλα τα προϊόντα σας.

Η διαδικασία

Στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, χρειάζεται μία επίσκεψη στο κατάστημα της Τράπεζας για να προσκομίσετε τα δικαιολογητικά και μία δεύτερη, αφού εγκριθεί το αίτημά σας, προκειμένου να υπογράψετε τη σύμβαση για τη ρύθμιση δανείων ή/και τη ρύθμιση των καρτών σας.

Μαζί σας θα πρέπει να έχετε πρόσφατα οικονομικά στοιχεία (τελευταίο εκκαθαριστικό - E1, τελευταίο Ε9 ή ΦΑΠ) και τυχόν λοιπά δικαιολογητικά που αποδεικνύουν αδυναμία καταβολών.

Αυτά εξαρτώνται από το λόγο που προκαλεί τη δυσχέρεια (για παράδειγμα κάρτα ανεργίας, ιατρικές γνωματεύσεις κ.λ.π.).

Διακοπή ρύθμισης

Η διακοπή της ρύθμισης οφειλών είναι εφικτή.

Προκειμένου όμως να αποφευχθούν νέα προβλήματα στην καταβολή των δόσεων, θα πρέπει να έχουν ληφθεί υπόψη με ιδιαίτερη προσοχή τα νέα σας οικονομικά δεδομένα, ώστε να μην προκύψουν και στο μέλλον προβλήματα στην πληρωμή των δόσεων.

Κάθε λύση είναι εξατομικευμένη με βάση τις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε πελάτη. Επομένως, ο χρόνος υλοποίησης δεν είναι προκαθορισμένος, ούτε ίδιος για όλες τις περιπτώσεις. Στόχος της Τράπεζας είναι οι ρυθμίσεις οφειλών για δάνεια & πιστωτικές κάρτες να υλοποιούνται το συντομότερο δυνατό.

Παραδείγματα

  • Παράδειγμα 1ο

Πελάτης με οφειλή 100.000€ σε κάποιο δάνειο, πληρώνει μηνιαία τοκοχρεωλυτική δόση περίπου 800€ για 15 έτη από σήμερα.

Με μια ρύθμιση δανείου, η διάρκεια μπορεί να παραταθεί στα 25 έτη από σήμερα και η μηνιαία τοκοχρεωλυτική δόση που θα πληρώνει θα είναι περίπου 595€.

Αν για το πρώτο έτος της 25ετίας ο πελάτης πληρώσει δόση τόκων, αυτή θα είναι 430€ περίπου και, μετά τη λήξη του δωδεκαμήνου της τοκοπληρωμής, η δόση για τα υπόλοιπα 24 έτη θα διαμορφωθεί στα 605€.

  • Παράδειγμα 2ο

Πελάτης με καταναλωτικά δάνειο 8.000€, που λήγει σε 4 χρόνια, και πιστωτική κάρτα 5.000€ πληρώνει συνολικά και για τα δύο 390€ μηνιαίως (υποθέτοντας επιτόκιο πιστωτικής κάρτας 16% με ελάχιστη καταβολή 2% και επιτόκιο καταναλωτικού το ΒΕΚ).

Με μία ρύθμιση δανείου μέσω αναχρηματοδότησης τους με νέο δάνειο 6ετίας (επιτόκιο ΒΕΚ) η δόση θα διαμορφωθεί σε 250€.

Η μείωση αυτή επιτυγχάνεται τόσο μέσω μείωσης του επιτοκίου για το ποσό της οφειλής στην πιστωτική κάρτα (η οποία έχει γίνει πλέον δάνειο), όσο και μέσω της αυξημένης διάρκειας του δανείου (δηλαδή της μεταγενέστερης λήξης του).