A- A+
Βρείτε σε 1΄ το στεγαστικό δάνειο με το καλύτερο επιτόκιο για εσάς - Όλες οι νέες προσφορές

Καθώς η οικοδομική δραστηριότητα ανεβάζει ρυθμούς και το ενδιαφέρον για απόκτηση κατοικίας αυξάνεται, τα στεγαστικά δάνεια έχουν βρεθεί ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Αυτή τη στιγμή όλες οι συστημικές τράπεζες προσφέρουν χαμηλά σταθερά επιτόκια από 5 έως και 30 έτη, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν ευκαιρία, καθώς κινούνται ακόμη και κάτω από την περιοχή του 3%.

Έτσι, όχι μόνο μπορούν να σας εξασφαλίσουν χαμηλές δόσεις, αλλά και ασφάλεια έναντι των μεταβολών στα επιτόκια διεθνώς.


Εργαλείο: Σύγκριση όλων των στεγαστικών δανείων σε 1΄



Τα βασικά χαρακτηριστικά

Σε κάθε περίπτωση, η ελάχιστη συμμετοχή σας στην αγορά ή ανέγερση κατοικίας είναι το 20% της αξίας της ή του κόστους κατασκευής.

Τα σταθερά επιτόκια, ανάλογα με την τράπεζα, είναι ότι προκαθορισμένα, ανάλογα με το ποσοστό χρηματοδότησης ή μπορεί να εξαρτώνονται και από άλλους παράγοντες, όπως το πιστοληπτικό προφίλ.

Το ίδιο ισχύει και για τα κυμανόμενα επιτόκια, τα οποία στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι εξατομικευμένα.

Ως προς την ανώτατη διάρκεια ενός δανείου, που μπορεί να φτάσει και τα 40 έτη, αυτή εξαρτάται από την ηλικία του δανειολήπτη, η οποία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 70 - 75 έτη κατά το πέρας της αποπληρωμής του.

ADVERTISEMENT

Οι μηνιαίες δόσεις

Ως προς τις δόσεις, ο βασικός κανόνας για να πάρετε την έγκριση, είναι το καθαρό σας, μετά από φόρους εισόδημα, να μην είναι χαμηλότερο από το 40% των μηνιαίων καταβολών σας σε τράπεζες.

Δηλαδή δεν αφορά μόνο το στεγαστικό δάνεια, αλλά όλα τα ανοίγματά σας, συμπεριλαμβανομένων και τυχών δόσεων στην εφορία.

Ακόμη και ένα διαθέσιμο υπόλοιπο σε πιστωτική κάρτα, το οποίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί, μετρά στο χρέος σας για τον παραπάνω υπολογισμό.

Ως προς το ύψος της δόσης, με τα σημερινά δεδομένα, για δάνειο 100.000 ευρώ με 50% χρηματοδότηση και σταθερή δόση για όλη τη διάρκεια του δανείου, ξεκινά από:

  • 580 ευρώ για 20 έτη
  • 505 ευρώ για 25 έτη
  • 456 ευρώ για 30 έτη

Έτσι, αντί να πληρώνετε ενοίκιο, εξοφλείτε τη δόση του δανείου και το ακίνητο περνά στην ιδιοκτησία σας.

- Συγκρίνετε σε 1΄ όλα τα στεγαστικά δάνεια της αγοράς