A- A+
Βρείτε πόσο ασφαλής είναι ο τρόπος που οδηγείτε με το ηλεκτρονικό εργαλείο της AXA
Ενα ηλεκτρονικό εργαλείο για την ενίσχυση της ασφαλούς οδήγησης, που τιτλοφορείται «Ασφαλέστερη Οδήγηση με την ΑΧΑ», παρουσιάσει η ασφαλιστική εταιρεία στην ιστοσελίδα της www.axa.gr.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με στόχο την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης και ασφαλέστερης κοινωνίας, η ΑΧΑ αξιοποιεί την παγκόσμια τεχνογνωσία της και βοηθάει καθημερινά στη μείωση κινδύνων, είτε μέσω έρευνας είτε μέσω εκπαίδευσης.

Έρευνες δείχνουν ότι η οδική συμπεριφορά και η ενημέρωση για την οδική ασφάλεια επηρεάζουν έντονα τα ποσοστά ατυχημάτων.

Οι περισσότεροι οδηγοί πιστεύουν ότι είναι προσεκτικοί και υπεύθυνοι, τη στιγμή που τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο βελτίωσης.

Πώς δουλεύει το εργαλείο

Το εκπαιδευτικό αυτό εργαλείο βοηθά τους χρήστες να εντοπίσουν τα σημεία στα οποία μπορούν να βελτιωθούν και να είναι πιο ασφαλής στο δρόμο.

Ξεκινήστε το εργαλείο

Το συγκεκριμένο εργαλείο ηλεκτρονικής εκμάθησης της ΑΧΑ περιλαμβάνει 3 ενότητες: την ασφάλεια, την ενημέρωση και την οικολογική οδήγηση.

Στην 1η ενότητα ο επισκέπτης ενημερώνεται για τις συνθήκες που επηρεάζουν το χρόνο αντίδρασης στην οδήγηση, τις αιτίες που προκαλούν τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα, τις υψηλές ταχύτητες και την επιθετική συμπεριφορά στην οδήγηση.

Στην 2η ενότητα μαθαίνει για την αποφυγή κινδύνων που αποσπούν την προσοχή, την απαραίτητη προετοιμασία πριν από ένα ταξίδι και τις αιτίες που οδηγούν στην κόπωση, πώς επηρεάζει τον οδηγό και πώς μπορεί να το αποφύγει.

Τέλος, στην 3η ενότητα, πληροφορείται για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση χρημάτων στην οδήγηση.