A- A+
Βρήκε 584 εκατ. ευρώ η Attica Bank - Χρειάζεται άλλα 164 εκατ. ευρώ για να σωθεί
Ποσό άνω των 584 εκατ. ευρώ έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η Attica Bank, στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το σχέδιο διάσωσης.

Όπως ανακοινώθηκε, υπερκαλύφθηκε με μετρητά και δεσμευτικές προσφορές το βασικό σενάριο των 584 εκατ. ευρώ.

Για το υπόλοιπο δε ποσό μέχρι την κάλυψη των αναγκών και του δυσμενούς σεναρίου των 748 εκατ. ευρώ συνολικώς, έχουν κατατεθεί στην Τράπεζα σημαντικές επιπλέον προσφορές, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Παράταση 1 εβδομάδας

Για το λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ανέβαλε για την 18η Δεκεμβρίου την καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

Σημειώνεται πάντως πως εάν η τράπεζα δεν καταφέρει να καλύψει το σύνολο των αναγκών του δυσμενούς σεναρίου, θα ξεκινήσουν διαδικασίες για ταχεία εξυγίανσή της.

Δηλαδή θα σπάσει σε «καλή» και «κακή». Η πρώτη θα πουληθεί άμεσα σε κάποιον από τους συστημικούς ομίλους ή θα παραμείνει αυτόνομη ως τράπεζα - «γέφυρα» για πώληση σε δεύτερο χρόνο.

Η δεύτερη θα τεθεί σε εκκαθάριση. Η διοίκηση της τράπεζας πάντως είναι αισιόδοξη ότι το εγχείρημα της αύξησης θα στεφθεί με επιτυχία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Attica Bank, με την στήριξη των μετόχων της, φιλοδοξεί να παραμείνει η μόνη εισηγμένη Ελληνική Τράπεζα που θα έχει ανακεφαλαιοποιηθεί αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια από το εσωτερικό και το εξωτερικό, ώστε απερίσπαστη να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.