A- A+
Βράβευση της Εθνικής Τράπεζας για την κοινωνική υπευθυνότητα
Τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Εθνική Τράπεζα για την ένταξη της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην επιχειρηματική της στρατηγική επιβράβευσε το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης.

Η Εθνική Τράπεζα, που συμμετείχε, για πρώτη φορά φέτος, στο Δείκτη Εταιρικής Υπευθυνότητας (CR Index), διακρίθηκε για το 2010 στην κατηγορία SILVER.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το γεγονός αυτό αποτελεί επιβράβευση του υψηλού επιπέδου Εταιρικής Υπευθυνότητας την οποία η Τράπεζα επέδειξε κατά το 2010, διακρινόμενη για την υψηλή κοινωνική και περιβαλλοντική της ευαισθησία, τις επιδόσεις της στην αγορά και το εργασιακό της περιβάλλον, συνεχίζοντας με συνέπεια μια παράδοση κοινωνικής προσφοράς 170 χρόνων.

Τι είναι ο δείκτης CR Index

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, ο Δείκτης CR Index είναι ο πιο σημαντικός διεθνώς δείκτης μέτρησης της απόδοσης των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) και χρησιμοποιείται ως εθνικός δείκτης ΕΚΕ σε διάφορες χώρες.

Ως ένα κορυφαίο εργαλείο αξιολόγησης αποτελεί και σημείο αναφοράς για τη συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε 4 επιμέρους τομείς: Κοινωνία, Περιβάλλον, Εργαζόμενοι και Αγορά.

Η αξιολόγηση των εταιριών που συμμετέχουν στο δείκτη γίνεται από ανεξάρτητους αξιολογητές οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί από το Business in the Community (BITC), Βρετανικό Οργανισμό ο οποίος δημιούργησε το Δείκτη.

Το Βραβείο παρέλαβε ο κ. Θεόδωρος Βαλασιάδης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Γραμματείας Δ.Σ. & Εξυπηρέτησης Μετόχων Ε.Τ.Ε., τονίζοντας τη σημασία που έχει η σημαντική αυτή διάκριση, ειδικά στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία.