A- A+
Visa: Συναλλαγές με κινητά τηλέφωνα μέσα στο 2011
Πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων στην Ευρώπη πριν το τέλος του 2011 υπόσχεται η Visa Europe, η οποία ανακοίνωσε ότι θα επενδύει κάθε χρόνο 100 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Από τη Βαρκελώνη όπου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο των τραπεζών – μελών της εταιρείας, ο κ. Peter Ayliffe, Visa Europe Chief Executive, τόνισε ότι «διαπιστώνουμε διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης στη χρήση των καρτών Visa στην Ευρώπη, ειδικότερα στις χρεωστικές κάρτες και εκτιμούμε ότι θα συνεχιστεί αυτή η τάση όσο οι ηλεκτρονικές πληρωμές αντικαθιστούν τα μετρητά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτό το διάστημα, «αναμένουμε την ανάπτυξη των ανέπαφων πληρωμών, των πληρωμών μέσω κινητών και την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου».

Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ το χρόνο

Για να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία, η Visa Europe θα επενδύει €100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα είναι το εμπορικό λανσάρισμα των πληρωμών μέσω κινητών πριν το τέλος του 2011, ενώ θα ακολουθήσει μία σημαντική ανακοίνωση υπηρεσίας ηλεκτρονικού εμπορίου που θα αποτελεί τον πιο εύχρηστο και ασφαλή τρόπο πληρωμής».

Η Visa Europe επιβεβαίωσε στη Βαρκελώνη ότι διατηρεί διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης και το 2011, με τον αριθμό των επεξεργασμένων συναλλαγών κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους να σημειώνει άνοδο 22,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, και με ρυθμό αύξησης 10,6%.

Συνεχίζεται έτσι η ανοδική τάση που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο με την παρουσίαση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων του 2010, όπου επίσης ανακοινώθηκε ότι η Visa Europe, από τη δημιουργία της το 2004, έχει επενδύσει στην τεχνολογία πληρωμών 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επένδυση αυτή δημιούργησε την υποδομή για την επεξεργασία συναλλαγών, παρέχοντας το πιο αξιόπιστο, γρήγορο και ασφαλές σύστημα εγκρίσεων και εκκαθαρίσεων συναλλαγών στην Ευρώπη.

Επιπλέον, μέσω αυτής της επένδυσης έχει χρηματοδοτηθεί το ευρωπαϊκό λανσάρισμα των καρτών με chip, η ανάπτυξη των ανέπαφων πληρωμών, των πληρωμών μέσω κινητών και του ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και η υλοποίηση πιο εξειδικευμένων υπηρεσιών διαχείρισης κινδύνου.

Η Visa Europe θα επενδύει στο εξής 100 εκατ. ευρώ το χρόνο για την εμπορική ανάπτυξη των πληρωμών μέσω κινητών και του ηλεκτρονικού εμπορίου.