A- A+
Βαριές καμπάνες ακόμη και για «ψύλλου πήδημα» στις εργασιακές σχέσεις - Όλες οι ποινές
Βαριές ποινές επιφυλάσσει για τις επιχειρήσεις που δεν δηλώνουν τους εργαζόμενούς τους, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στο ειδικό κεφάλαιο για την αδήλωτη-υποδηλωμένη εργασία, μεταξύ άλλων προβλέπεται η υποχρέωση ηλεκτρονικής αναγγελίας των υπερωριών πριν από την έναρξη του ωραρίου του εργαζόμενου.

Ηλεκτρονικά θα πρέπει να δηλώνεται και η οικειοθελής αποχώρηση των εργαζόμενων και από τους εργοδότες με παράλληλη δήλωση και του εργαζόμενου.

Οι προβλεπόμενες ποινές

Η νέα νομοθεσία προβλέπει προσωρινά λουκέτα για 3 έως 5 ημέρες ή ακόμη και την οριστική διακοπή της λειτουργίας μιας επιχείρησης, σε περίπτωση εισήγησης της αρμόδιας ελεγκτικής υπηρεσίας στον υπουργό Εργασίας, εφόσον αυτή παραβαίνει συστηματικά την εργατική νομοθεσία.

Επίσης προβλέπεται και η ποινή αποκλεισμού των συγκεκριμένων εργοδοτών από πάσης φύσεως δημόσια χρηματοδότηση.

Συγκεκριμένα αποκλείονται από τη συμμετοχή σε διαδικασία σύναψης δημόσιων συμβάσεων έργων, εφόσον αυτοί έχουν διαπράξει σοβαρό επαγγελματικό παράπτωμα.

Παράλληλα προβλέπεται ότι στις δημόσιες συμβάσεις πρέπει να περιλαμβάνεται ειδικός όρος για την εφαρμογή των διατάξεων της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, διαφορετικά η σύμβαση είναι άκυρη και απορρίπτεται η δαπάνη πληρωμής.

Τέλος, καθίσταται υποχρεωτική επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου αποδεικτικού της ταυτοπροσωπίας εγγράφου, από τους ευρισκόμενους στον χώρο εργασίας, εάν αυτό τους ζητηθεί κατά τη διάρκεια ελέγχου από επιθεωρητές εργασίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Οι προβλεπόμενες κυρώσεις για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας επιβάλλονται (πέραν του εργοδότη που ισχύει) και σε οποιονδήποτε τρίτο αρνείται την είσοδο και πρόσβαση ή την παροχή στοιχείων ή πληροφοριών κ.λπ. κατά τη διάρκεια ελέγχου.