A- A+
Βαριά πρόστιμα σε δύο ασφαλιστικές από την ΤτΕ - Τί απαντούν οι εταιρείες
Πρόστιμα 340.000 ευρώ σε ασφαλιστικές επιχειρήσεις για διαπιστωθείσες παραβάσεις του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία τους επέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος, με βάση απόφαση της 12.9.2012.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, το ύψος των προστίμων προσδιορίστηκε αφού συνεκτιμήθηκε ιδίως το είδος και η βαρύτητα των παραβάσεων, η επίπτωσή τους στην εύρυθμη λειτουργία της ασφαλιστικής επιχείρησης και η ανάγκη πρόληψης παρόμοιων περιστατικών.

Αναλυτικότερα, επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • Στην International Life 210.000 ευρώ
  • Στην Διεθνή Ένωση 130.000 ευρώ

Τι απαντούν οι εταιρείες

H International Life AEAZ, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Τράπεζας της Ελλάδος αναφορικά με την επιβολή προστίμου στη εταιρία, επιθυμεί να διαβεβαιώσει τους ασφαλισμένους και τους συνεργάτες της για την προσήλωση του ομίλου στις αρχές της διαφάνειας και του σεβασμού των νομίμων διαδικασιών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η International Life, έχει διαγράψει μία συνεπή πορεία σε όλη τη διάρκεια της 57ετούς λειτουργίας της και ανταπεξέρχεται με επιτυχία στις εκάστοτε προκλήσεις, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το συμφέρον των πελατών και των συνεργατών της.

H International Life σέβεται τον εποπτικό ρόλο που έχει αναλάβει η Τράπεζα της Ελλάδος και συνεργάζεται με όρους πλήρους διαφάνειας.

«Παρόλα αυτά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το επιβληθέν πρόστιμο αφορά ένα θέμα που είχε ήδη διευθετηθεί από το 2011 και αφορά οικονομικές χρήσεις του 2009 και 2010» καταλήγει στην ίδια ανακοίνωση.