A- A+
ΤΤ: Πότε συμφέρουν τα φωτοβολταϊκά στις ταράτσες των σπιτιών
Τη χρηματοδότηση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων αναλαμβάνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μέσω προγράμματος «Ηλιακή Ταράτσα», υποσχόμενο επιπλέον εισόδημα για 25 χρόνια.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σε κάθε δικαιούχο εξασφαλίζεται ετήσιο εισόδημα έως και 7.700 ευρώ το χρόνο επί 25 χρόνια χωρίς να απαιτείται καμία εγγύηση ή προσημείωση του ακινήτου. Η αποπληρωμή του δανείου πραγματοποιείται εγγυημένα μέσω της σύμβασης με τη ΔΕΗ.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών που αφορούν τη δανειοδότηση, τη μελέτη και το σχεδιασμό της τεχνικής λύσης της εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα εγκαθίστανται από ειδικά συνεργεία χωρίς να δημιουργούνται τεχνικά προβλήματα και είναι ασφαλισμένα τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής όσο και σε όλη την διάρκεια της λειτουργίας τους.

Η ελάχιστη επιφάνεια ώστε να είναι οικονομικά βιώσιμη η εγκατάσταση είναι για επίπεδη στέγη (ταράτσα) 90 τ.μ. ενώ για κεκλιμένη στέγη 50 τ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους:
• τηλεφωνικά στο 8005001010,
• στο site www.iliakitaratsa.gr ή
• στο δίκτυο καταστημάτων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.