A- A+
Ολοκληρώθηκε η καταβολή αποζημίωσης σε ιδιοκτήτες που δεν εισέπραξαν ενοίκιο τον Ιανουάριο

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο νέος κύκλος πληρωμών στους ιδιοκτήτες ακινήτων που τα μισθώνουν σε επιχειρήσεις που δικαιούνται πλήρη απαλλαγή στο ενοίκιο του Ιανουαρίου.

Πρόκειται για 156.696 ιδιοκτητες ακινήτων, που έλαβαν αποζημιώσεις συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ, με τα οποία το κράτος καλύπτει έως και το 80% του μισθώματος για τον μήνα Ιανουάριο.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους έως το βράδυ της Τρίτης, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Είχε προηγηθεί, την περασμένη Παρασκευή, η πίστωση ποσού συνολικού ύψους 8,7 εκατ. ευρώ σε 119.440 ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα μισθώματα μηνός Ιανουαρίου.

Έτσι, έχουν καταβληθεί συνολικά, μέχρι σήμερα, 88,7 εκατ. ευρώ σε 276.136 ιδιοκτήτες για τη μείωση ενοικίων του πρώτου μήνα του έτους.

Νωρίτερα των Moneyonline μετέδιδε:

Την Περασμένη Παρασκευή πιστώθηκαν αποζημιώσεις σε όσους έχασαν με κρατική εντολή το 40% του μισθώματος και δικαιούνται το 20% από το Δημόσιο.

Έτσι, προκλήθηκε αναστάτωση σε όσους έχασαν από την πλήρη απαλλαγή των μισθωτών τους από το ενοίκιο, καθώς δεν έγινε καμία πληρωμή προς αυτούς μέχρι τη Δευτέρα.

ADVERTISEMENT

Τι θα πληρωθεί

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος σε επικοινωνία του με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ, ξεκαθάρισε τα πράγματα. Συγκεκριμένα:

  • Έως τη Δευτέρα καταβάλλονταν οι αποζημιώσεις σε όσους έχασαν το 40% του μισθώματος με κρατική εντολή

  • Την Τρίτη από το απόγευμα θα αρχίσουν να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών οι αποζημιώσεις για τις ολικές απαλλαγές ενοικίων του περασμένου Ιανουαρίου

  • Την Τετάρτη, θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα ποσά των εκκρεμοτήτων για τα μειωμένα ενοίκια των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2020.

Οι πληρωμές που θα γίνουν θα υπερβούν τα 70 εκατ. ευρώ και θα αφορούν άνω των 150.000 ΑΦΜ.

Επιπλέον, μετά το στάδιο των διορθώσεων, θα ακολουθήσει και η εκκαθάριση και πραγματοποίηση των συμψηφισμών με φορολογικές υποχρεώσεις, των αποζημιώσεων για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020.