A- A+
3μηνο πρόγραμμα 1,1 δισ. ευρώ ενάντια στην ακρίβεια ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Τις βασικές παραμέτρους του νέου τρίμηνου προγράμματος στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ύψους 1,1 δισ. ευρώ έκανες γνωστές με διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός την Τετάρτη.

Όπως είπε, τα νέα μέτρα αφορούν την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου 2022 και στοχεύουν στην στήριξη κυρίως των νοικοκυριών, αλλά και των επιχειρήσεων για να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας που πλήττει την αγορά.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το πρόγραμμα αφορά 3,2 εκατ. νοικοκυριά, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Οι 4 άξονες στήριξης

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει την Πέμπτη από τους συναρμόδιους υπουργούς. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα εξής:

1. Έκτακτο επίδομα

Σκοπεύει στην τόνωση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, με έμφαση στη στήριξη των οικογενειών με παιδιά που έχουν σήμερα τα περισσότερα έξοδα.

2. Επιδότηση λογαριασμών ρεύματος

Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος για όλο αυτό το διάστημα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τον Απρίλιο θα φτάσει τα 55 ευρώ το μήνα.

3. Δωρεάν καύσιμα

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων.

4. Μέτρα για αγρότες επιχειρήσεις

Τα παραπάνω θα συνδυαστούν με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.