A- A+
Τρίμηνα έντοκα με «καθαρή» απόδοση 4,10% έως και τις 20/4
«Καθαρή» απόδοση 4,10% για ποσά έως και 15.000 ευρώ μπορούν να εξασφαλίσουν οι ιδιώτες αποταμιευτές, αγοράζοντας έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου τριετούς διάρκειας.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολες οι προθεσμιακές καταθέσεις ΕΔΩ
Πρόκειται για τους τίτλους που δημοπράτησε το ελληνικό δημόσιο την Τρίτη με το ετησιοποιημένο επιτόκιο να ανέρχεται σε 4,10%, χωρίς να επιβάλλεται φορολογία εφόσον τα έντοκα διακρατηθούν έως και τη λήξη.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών φυσικά πρόσωπα μπορούν να αποκτήσουν τους νέους τίτλους τρίμηνης διάρκειας μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε τράπεζα ή χρηματιστηριακή εταιρία έως και τις 20 Απριλίου.

Το ανώτατο ποσό ανά φυσικό πρόσωπο ανέρχεται σε 15.000 ευρώ, με το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας να ανακοινώνεται μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.

Παράλληλα, οι ίδιοι τίτλοι θα είναι διαθέσιμοι εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού δηλαδή μέχρι και την Τρίτη 3 Μαΐου 2011, για απεριόριστα ποσά, αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι τράπεζες και οι χρηματιστηριακές εταιρείες, με αποτέλεσμα η απόδοση να είναι χαμηλότερη του 4,10%.