A- A+
Τρίμηνα έντοκα με απόδοση πάνω από 4,50% και σε ιδιώτες μέσω δημόσιας εγγραφής
Στη δημοπρασία νέων εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας θα προχωρήσει το ελληνικό δημόσιο στις 16/8, δίνοντας τη δυνατότητα και σε ιδιώτες να εξασφαλίσουν απόδοση που κατά πάσα πιθανότητα θα ξεπεράσει το 4,50%.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολες οι προθεσμιακές καταθέσεις ΕΔΩ
Δικαίωμα απόκτησης των νέων τίτλων έχουν όλοι οι ιδιώτες αποταμιευτές με όριο τα 15.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο.

Στην αντίστοιχη δημοπρασία του Ιουλίου το ετησιοποιημένο επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,58%, επίπεδα στα οποία αναμένεται να κινηθεί και αυτό το μήνα.

Αφορολόγητη απόδοση

Όσοι διακρατήσουν τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια μέχρι και τη λήξη τους, δε θα πληρώσουν φόρο επί των τόκων.

Αναλυτικότερα, οι νέοι τίτλοι μπορούν να αποκτηθούν με τους ακόλουθους τρόπους:

1. Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 Ευρώ.

Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.

Περίοδος εγγραφών: Από Τρίτη 16 Αυγούστου 2011 έως και Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011.

2. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού δηλαδή μέχρι και την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρίες.

Σημειώνεται ότι επειδή η διακράτηση των τίτλων θα παρακολουθείται από το Σύστημα Αϋλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του Σ.Α.Τ.

Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και θα γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η Αστυνομική Ταυτότητα και ο Α.Φ.Μ.