A- A+
Τράπεζες: Έρχονται τα video-centers για την online εξυπηρέτηση πελατών και μη

Μετά το video banking που έχει ήδη μπει στη ζωή μας και θα εξελιχθεί περαιτέρω, σύντομα θα παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης με το τηλεφωνικό κέντρο των τραπεζών μέσω βιντεοκλήσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον μία τράπεζα σχεδιάζει ήδη μία νέα πλατφόρμα, μέσω της οποίας ο καθένας, είτε είναι πελάτης είτε όχι, θα μπορεί να συνδέεται με το call center με βιντεοκλήση.

Έτσι, αντί να καλεί στο τηλέφωνο, θα μπορεί από το tablet, τον υπολογιστή του ή το κινητό του, να μιλήσει με εκπρόσωπο της τράπεζας, βλέποντάς τον.

Απλά θα μπαίνει στην ιστοσελίδα της τράπεζας, χωρίς να εισέρχεται στο e-banking και θα κάνει κλικ σε μία επιλογή που θα το συνδέει μέσω βίντεο με τον εκπρόσωπο του call center.

Οι υπηρεσίες video σήμερα

Ηδη πάντως μέσω video-banking εξυπηρετείται μεγάλο ποσοστό των πελατών των τραπεζών.

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο επικοινωνεί με τον προσωπικό του σύμβουλο και όχι με εκπρόσωπο από το τηλεφωνικό κέντρο.

Μέσω της υπηρεσίας αυτής παρέχεται ενημέρωση για προϊόντα και υπηρεσίες της τράπεζας και σε κάποιες περιπτώσεις τα αιτήματα ολοκληρώνονται online, χωρίς καμία επίσκεψη σε κατάστημα.

Αναλυτικότερα, προκέιται για τις εξής κατηγορίες πελατών ανά τράπεζα:

  • Alpha Bank

Δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πελάτες της να επικοινωνήσουν μέσω βίντεο-κλήσης με εκπρόσωπο της τράπεζας από το κατάστημα επιλογής τους.

Για τη βιοντεκλήση θα χρειαστεί να κλείσετε online το ραντεβού σας στην εφαρμογή MyAlpha Ραντεβού και να επιλέξετε τον τρόπο εξυπηρέτησης από εκπρόσωπο συγκεκριμένου καταστήματος.

Στη συνέχεια θα σας καλέσουν στο τηλέφωνο για τα περαιτέρω.

Ειδικά για τους πελάτες τους personal banking, το ραντεβού μπορεί να κανονιστεί και απευθείας με τον προσωπικό τους σύμβουλο, με τηλεφωνική κλήση.


ADVERTISEMENT


  • Eurobank

Προσφέρει την υπηρεσία video banking είτε σε ιδιώτες πελάτες του personal banking και σε επιχειρήσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν χρειάζεται απαραιτήτως ραντεβού.

Μέσω του e-banking και εφόσον είναι εργάσιμη ημέρα και ώρα επικοινωνείτε απευθείας με το σύμβουλό σας.

Μόνον αν είναι απασχολημένος εκείνη τη στιγμή θα χρειαστεί να περιμένετε είναι να κλείσετε επί τόπου ραντεβού για συνομιλία μαζί του, την ίδια ημέρα ή όποτε σας βολεύει.


ADVERTISEMENT


  • Τράπεζα Πειραιώς

Προσφέρει την υπηρεσία video banking σε ιδιώτες πελάτες του personal banking και σε επιχειρήσεις.

Έχετε τρεις επιλογές στον τρόπο επικοινωνίας:

  • Βίντεο-κλήση
  • Web chat
  • Τηλεφωνικά

Έτσι, επικοινωνείτε άμεσα με εκπρόσωπο της τράπεζας.

Συνδέεστε με την υπηρεσία μέσω του εικονιδίου Online support, το οποίο εμφανίζεται στην αρχική σελίδα στο κάτω μέρος της οθόνης της winbank.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη τις ακόλουθες ώρες:

  • Video-Audio: Δευτέρα - Παρασκευή 08:00 με 23:00
  • Chat: Δευτέρα - Κυριακή 08:00 με 23:00