A- A+
Τράπεζα Πειραιώς: «Συνδεθείτε» με τη «Φύση της Επιχειρηματικότητας»
Σε λειτουργία τέθηκε η διαδικτυακή πύλη www.lifestymfalia.gr για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE-Stymfalia της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ιστοσελίδα www.lifestymfalia.gr δημιουργήθηκε με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προβάλλει μία εικόνα του φυσικού και του πολιτιστικού πλούτου της λίμνης Στυμφαλίας, καθώς και μια αναλυτική περιγραφή των δράσεων που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του προγράμματος για την αποκατάσταση και προστασία της περιοχής.

Το πρόγραμμα LIFE-Stymfalia που συντονίζει η Τράπεζα Πειραιώς, υλοποιείται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το οποίο ίδρυσε και λειτουργεί το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, τον Δήμο Σικυωνίων, την ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ, την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Σκοπός του προγράμματος είναι η αποκατάσταση της λίμνης Στυμφαλίας και η μακροχρόνια προστασία και διαχείρισή της, μέσω της συστηματικής αναχρηματοδότησης που θα εξασφαλίζεται από την αξιοποίηση της βιομάζας των καλαμιών.

Με αυτό τον τρόπο το LIFE-Stymfalia συνδυάζει την προστασία της φύσης με την επιχειρηματικότητα. Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στην εύρεση πρακτικών λύσεων στο ζήτημα της διαχείρισης και χρηματοδότησης των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.