A- A+
Τράπεζα Πειραιώς: Ρευστότητα σε όλους τους γεωργούς μέσω της «Κάρτας του Αγρότη» - Τι προσφέρει

Πρωτοβουλίες για να στηρίζει τον αγροτικό κόσμο αναλαμβάνει η Τράπεζα Πειραιώς, παρέχοντας μεταξύ άλλων ρευστότητα μέσω της Κάρτας του Αγρότη 2020.

Από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, και μέχρι την επαναλειτουργία των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων ΟΣΔΕ (ΚΥΔ), η Τράπεζα Πειραιώς θα δέχεται αιτήματα για χορήγηση «Κάρτας του Αγρότη» τόσο με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2020 όσο και με τις αντίστοιχες του προηγούμενου έτους (2019).

Η διευκόλυνση αυτή παρέχεται σε όσους αγρότες, δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία.

Στόχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των αγροτών σε ρευστότητα, η οποία αυτή την περίοδο είναι απαραίτητη για την κάλυψη των παραγωγικών τους αναγκών, με κάθε πρόσφορο μέσο και με τη μέγιστη δυνατή ευελιξία.

Πώς λειτουργεί

Η «Κάρτα του Αγρότη» είναι ειδικά σχεδιασμένη κάρτα για τους αγρότες με σκοπό την άμεση χρηματοδότηση των παραγωγικών δαπανών τους, κατά το χρονικό διάστημα της παραγωγικής διαδικασίας.

Οι δαπάνες αυτές συνδέονται με τις καλλιεργητικές και τις άλλες συναφείς ανάγκες με την παραγωγική διαδικασία όπως λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα, καύσιμα, υποχρεώσεις σε: ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, αγορά εργοσήμων, την πληρωμή αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, τελών άρδευσης κ.α.

Κάθε κάρτα έχει πιστοδοτικό όριο συνδεδεμένο με την ετήσια επιδότηση που λαμβάνει ο αγρότης.

Στην πράξη, η «Κάρτα του Αγρότη» προεξοφλεί μέρος των ετήσιων αγροτικών επιδοτήσεων που δικαιούται ο κάθε παραγωγός, προσφέροντάς του άμεσα την αναγκαία ρευστότητα, τη στιγμή που τη χρειάζεται, για τις ανάγκες της παραγωγής του.