A- A+
Τράπεζα Πειραιώς: Προανήγγειλε μειώσεις επιτοκίων στις καταθέσεις από το νέο έτος
Σε νέα προς τα κάτω αναπροσαρμογή των επιτοκίων της στις καταθέσεις θα προχωρήσει από το νέο χρόνο η Τράπεζα Πειραιώς, όπως προανήγγειλε με σχετική ανακοίνωσή της. Ποιες αποδόσεις θα πέσουν.

Πρόκειται για τη δεύτερη κίνηση περικοπής των επιτοκίων που θα εφαρμόσει η διοίκηση της Τράπεζας σε καταθετικά προϊόντα πρώτης ζήτησης και σε αποταμιευτικούς λογαριασμούς, μετά την ανακεφαλαιοποίησή της το περασμένο καλοκαίρι.

Οι μειώσεις αυτές είναι αναγκαίες για την επαναφορά του κόστους δανεισμού από τους καταθέτες σε βιώσιμα για τον κλάδο επίπεδα, γεγονός που θα επιτρέψει και την ελάφρυνση των δανειοληπτών.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι τράπεζες προχώρησαν το προηγούμενο τρίμηνο σε σημαντικές μειώσεις στα επιτόκια των λογαριασμών πρώτης ζήτησης, όπως είχε καταγραφεί και σε σχετικό δημοσίευμα του Moneyonline.gr.

Τα νέα επιτόκια της Πειραιώς

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε αναπροσαρμογή επιτοκίων στους ακόλουθους λογαριασμούς καταθέσεων ως εξής:

• Λογαριασμός «Διπλό Ταμιευτήριο», βασικό επιτόκιο 1% και προνομιακό επιτόκιο 2%,
• Λογαριασμός «Αξίζει», προνομιακό επιτόκιο 2%,
• Τρεχούμενος λογαριασμός winbank Direct, προνομιακό επιτόκιο 3%.

Επίσης, στο λογαριασμό «Προοδεύω», ο οποίος την 01.01.2014 θα περιλαμβάνει και τους λογαριασμούς «Κύπρου CY Junior», «CPB Kid+» και «Millennium παιδί» που τηρούνται στο διευρυμένο δίκτυο της Τράπεζας, το επιτόκιο θα διαμορφωθεί στο 2%.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από την Πέμπτη 02.01.2014.