A- A+
Τράπεζα Πειραιώς: Γιατί η αύξηση κεφαλαίου θα γίνει χωρίς περιορισμό για τους παλαιούς μετόχους
Διευκρινίσεις σε σχέση με τον τρόπο που θα γίνει η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς έδωσε η διοίκησή της, κάνοντας λόγο για σχετική ηθική υποχρέωση απέναντι στους παλαιούς μετόχους της.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου χωρίς να μπαίνει όριο στη συμμετοχή των παλαιών μετόχων, είναι απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας, η οποία ανακοινώθηκε στις 23 Απριλίου 2013.

«Η επιλογή να πραγματοποιηθεί η Α.Μ.Κ. χωρίς περιορισμό στα δικαιώματα προτίμησης, υπαγορεύτηκε από την ηθική υποχρέωση να δοθεί η δυνατότητα στους παλαιούς μετόχους να συμμετάσχουν στην Α.Μ.Κ., με δεδομένο ότι ήδη η Τράπεζα Πειραιώς είχε διασφαλίσει το ελάχιστο όριο του 10%, μέσα από τις συμφωνίες εξαγοράς των τραπεζών Γενική και Millennium» αναφέρει η διοίκηση της Πειραιώς.

Και προσθέτει ότι οποιοσδήποτε περιορισμός της ιδιωτικής συμμετοχής στο 10% ή ακόμη, για παράδειγμα, στο 12%, θα απέκλειε ουσιαστικά τους παλαιούς μετόχους από την Α.Μ.Κ.

«Η επιλογή αυτή έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.), με στόχο τη μεγιστοποίηση της ιδιωτικής συμμετοχής και αντίστοιχη μείωση χρέους των κρατικών κεφαλαίων, όπως ο νόμος προβλέπει» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

*Οι όροι για την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς – Η τιμή διάθεσης και το reverse split