A- A+
Τρ. Πειραιώς: Νέο καινοτόμο αμοιβαίο κεφάλαιο για πελάτες με μεγάλα «πορτοφόλια»

Ένα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο αποκελιστικά για πελάτες του Piraeus Private Banking, που στοχεύει στην αξιοποίηση των κατά περίοδους τάσεων στις αγορές, λάνσαρε η Τράπεζα Πειραιώς,

Πρόκειται για το πρώτο αμοιβαίο κεφάλαιο (ΟΣΕΚΑ) στην Ελλάδα που επενδύει στις ισχυρές οικονομικές και κοινωνικές τάσεις διεθνώς.

Πού επενδύει

Το «Piraeus Private Banking Megatrends Global Equity Fund» επενδύει σε μετοχικές αξίες επιλεγμένων εταιρειών μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης διεθνώς.

Αυτές ανήκουν στους κλάδους που σε κάθε χρονική συγκυρία θεωρούνται επίκαιροι και ελκυστικοί, αποτελώντας διεθνή επενδυτικά megatrends.

Το «Piraeus Private Banking Megatrends Global Equity Fund» για το 2021 επικεντρώνεται στις Eπενδύσεις Αξίας (Value Investing), στον τομέα της υγείας (HealthCare Trends), στο Environmental Social and Governance (ESG) Investing και στο Digital Innovation.

Η γενική φιλοσοφία

Ειδικότερα, τα Μegatrends 2021, στα οποία ποντάρει το αμοιβαίο κεφάλαιο, αφορούν στα εξής:

· Value Investing: εδραιωμένες εταιρείες με σταθερή κερδοφορία, σημαντική ρευστότητα, υψηλή εσωτερική αξία και ελκυστικούς δείκτες αποτίμησης, καθώς και υψηλές ιστορικές μερισματικές αποδόσεις.

· Health Care: τομείς στον ευρύτερο κλάδο της υγείας που συνδέονται με τη φαρμακευτική παραγωγή, την υγειονομική περίθαλψη και την καινοτομία στην έρευνα και ανάπτυξη.

· Environmental, Social and Governance (ESG) Investing: εταιρείες που εστιάζουν στη μείωση των περιβαλλοντικών κίνδυνων, υιοθετούν πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και εφαρμόζουν πρακτικές ορθής εταιρικής διακυβέρνησης.

· Digital Innovation: τομείς που συνδέονται με υψηλή τεχνολογία και λογισμικό, με ψηφιακό μετασχηματισμό και με καινοτόμες επενδύσεις σε αναδυόμενες τεχνολογίες.