A- A+
Τρ. Πειραιώς: Νέο καλάθι ομολόγων ελληνικών εταιρειών
Ένα νέο αμοιβαία κεφάλαιο που επενδύει κυρίως σε πιστωτικούς τίτλους που εκδίδουν εταιρίες που εδρεύουν ή δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς.

Πρόκειται για το «Πειραιώς Ομολόγων Ελληνικής Επιχειρηματικότητας», το οποίο σύμφωνα με την τράπεζα αποτελεί μια ελκυστική επιλογή για τους πελάτες που προσβλέπουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Σε αυτό το σενάριο θα υπάρξει θετικό αντίκτυπο στις τιμές των ομολόγων που εκδίδουν εταιρείες που εδρεύουν ή δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Το χαρτοφυλάκιο

Ενδεικτικό πεδίο επενδύσεων του συγκεκριμένου αμοιβαίου είναι πιστωτικοί τίτλοι εταιριών όπως ΤΙΤΑΝ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, COCA COLA, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΙΝΤΡΑΛΟΤ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, FRIGOGLASS, ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Στόχος του συγκεκριμένου αμοιβαίου αποτελεί η εκμετάλλευση βραχυπρόθεσμων ευκαιριών στις αγορές και η επίτευξη ικανοποιητικών αποδόσεων σε συνθήκες μη πληθωριστικής ανάπτυξης μέσω της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που διαθέτει η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΟΣΕΚΑ δεν έχουν εγγυημένες αποδόσεις και πως οι προηγούμενες αποδόσεις τους δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

Το συγκεκριμένο Α/Κ προέρχεται από τη μετατροπή του Α/Κ ΑΤΕ Διαχείρισης Βραχυπρόθεσμων Διαθεσίμων, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την τροποποίηση του Κανονισμού αναφορικά με την ονομασία, την επενδυτική πολιτική και το καθεστώς προμηθειών (Απόφαση 187/25.10.2013).