A- A+
Τρ. Πειραιώς: Νέα προθεσμιακή με πόντους στην κάρτα
Με την προσαρμογή του δελτίου επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις της Τράπεζας Πειραιώς, ολοκληρώνεται ο τρέχον κύκλος μείωσης των αποδόσεων.

Μετά τις μειώσεις επιτοκίων διαδοχικά από τις Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, ήλθε η σειρά της Τράπεζας Πειραιώς να εφαρμόσει τις δικές της αποφάσεις όσον αφορά τα επιτόκια στους λογαριασμούς προθεσμίας.

Οι μεταβολές

Οι μεταβολές σε σύγκριση με τις υπόλοιπες τράπεζες ήταν μικρότερες στις περισσότερες κλίμακες επιτοκίων, καθώς δεν ξεπέρασαν τις 10 μονάδες βάσης.

Επιπλέον για μικρά ποσά, έως και 20.000 ευρώ εφαρμόστηκαν αυξήσεις της τάξης των 5 μονάδων βάσης, ενώ για μεσαία ποσά από 50.000 – 100.000 ευρώ τα επιτόκια στα περισσότερα προϊόντα έμειναν αμετάβλητα.

Με βάση και τις τελευταίες αλλαγές, η ετησιοποιημένη απόδοση κινείται μεταξύ 1,40% και 1,85%, ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης και τις επιπλέον ευελιξίες που παρέχονται, όπως η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης, η αυξομείωση του υπολοίπου της και η ταχύτερη είσπραξη των τόκων.

Η διάρκεια δεν αποτελεί πλέον σημαντικό παράγοντα διαφοροποίησης των επιτοκίων.

Προθεσμιακή με επιβράβευση

Επιπλέον, η Τράπεζα Πειραιώς λάνσαρε ένα νέο προϊόν, το οποίο συνδέεται με πιστωτικές της κάρτες που προσφέρουν προγράμματα επιβράβευσης.

Ο λόγος γίνεται για την «Προθεσμιακή Κατάθεση με Επιβράβευση». Στην προκειμένη περίπτωση, ο καταθέτης εκτός από τους τόκους, λαμβάνει και πόντους οι οποίοι καταχωρούνται στην πιστωτική του κάρτα.

Στη συνέχεια οι πόντοι αυτοί εξαργυρώνονται με βάση τα όσα ισχύουν στο εκάστοτε πρόγραμμα ανταμοιβής.

Υπενθυμίζεται ότι την αρχή στο συγκεκριμένο είδος καταθετικών προγραμμάτων έκανε η Alpha Bank πριν λίγους μήνες με την «Alpha Προθεσμιακή με Bonus».

Μάλιστα, η τράπεζα δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε μεταβολή των επιτοκίων της συγκεκριμένης κατάθεσης.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταθέτες έχουν ακόμη τη δυνατότητα να κλείσουν τα χρήματά τους με τα επιτόκια Σεπτεμβρίου, προτού εφαρμοστούν μειώσεις.

Σύγκριση επιτοκίων

Μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες προθεσμιακές με το εργαλείο σύγκρισης επιτοκίων του Moneyonline.gr