A- A+
Τρ. Πειραιώς: Μειώνει στα 1.000 ευρώ το όριο μεταφορών μέσω e-banking από τα τέλη Ιουνίου

Στη μείωση του ορίου μεταφοράς χρημάτων μέσω των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής winbank προχωρά από τα τέλη Ιουνίου η Τράπεζα Πειραιώς.

Πρόκειται για μία κίνηση που στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας των συναλλαγών των πελατών της, καθώς τα κρούσματα απάτης στη χώρα μας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Αφορά δε μόνο τα φυσικά πρόσωπα και όχι τις επιχειρήσεις.

Τι αλλάζει

Σύμφωνα με την ενημέρωση της τράπεζας προς τους πελάτες της, από τα τέλη Ιουνίου 2023 θα τεθεί σε εφαρμογή νέο ανώτατο ημερήσιο όριο μεταφορών, το οποίο στη συνέχεια θα μπορούν να μεταβάλουν κατά το δοκούν.

Το νέο όριο θα αφορά μόνο τις συναλλαγές «Μεταφορά σε τρίτο στην Τράπεζα» και «Μεταφορά σε άλλη Τράπεζα/ Έμβασμα», για τις οποίες θα τεθεί το όριο των 1.000 ευρώ.

Δηλαδή αφορά όλες τις μετσφορές χρημάτων είτε εντός της Τράπεζας Πειραιώς ή σε οποιοδήποτε άλλο πιστωτικό ίδρυμα.

Οι μόνο που δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την αλλαγή, είναι όσοι κατά το παρελθόν έχουν ορίσει όρια μικρότερα των 1.000 ευρώ.

Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα υπάξει καμία μεταβολή. Τα όρια θα παραμείνουν ως έχουν.

ADVERTISEMENT

Χειροκίνητη μεταβολή

Φυσικά, εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να αυξήσετε το όριό σας σε υψηλότερα επίπεδα μετά τη μείωσή του στα 1.000 ευρώ από τα τέλη Ιουνίου.

Αυτό είναι δυνατό οποιαδήποτε στιγμή μέσω winbank web ή winbank mobile app, από την επιλογή «Διαχείριση Ημερήσιων Ορίων Μεταφορών».

Ουσιαστικά η τράπεζα με τον τρόπο αυτό επιδιώκει οι πελάτες της να ορίσουν οι ίδιοι το όριο μεταφοράς χρημάτων ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Στόχος είναι τα όρια να διαμορφωθούν σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα, στη βάση των συναλλακτικών συνηθειών των πελατών της, ώστε σε περίπτωση παράτυπης μεταφοράς, η ζημιά να περιοριστεί.

ADVERTISEMENT

Όνομα δικαιούχων

Επίσης, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών εμβασμάτων η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στη διάθεση νέας λειτουργικότητας, που αφορά στην παροχή πληροφόρησης για την επωνυμία του λογαριασμού του δικαιούχου.

Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια μίας μεταφοράς πίστωσης – εμβάσματος σε τρίτη τράπεζα και πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα σας γίνονται διαθέσιμα *masked με αστερίσκους* τα στοιχεία επωνυμίας του ΙΒΑΝ του δικαιούχου στο πεδίο «Πληροφορίες Επωνυμίας Δικαιούχων/ Συνδικαιούχων».

Η νέα λειτουργικότητα θα είναι ενεργή για τα εμβάσματα εντός Ελλάδας και για τις συμμετέχουσες στο σχήμα τράπεζες.

Επί του παρόντες η νέα λειτουργικότητα αφορά τα εμβάσματα προς την Εθνική Τράπεζα. Σύντομα, θα προστεθούν και οι υπόλοιπες τράπεζες.