A- A+
Τρ. Πειραιώς: Μέσω winbank αιτήσεις για αναστολή δόσεων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων

Τη δυνατότητα online αίτησης για αναστολή των πληρωμών για δάνεια έως και τον Ιούλιο έχουν οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς μέσω της winbank.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα παρέχει στους ιδιώτες δανειολήπτες πελάτες της, που είναι ενήμεροι και έλαβαν το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ, τη δυνατότητα αναστολής της πληρωμής:

  • 3 μηνιαίων δόσεων ή 1 τριμηνιαίας δόσης κεφαλαίου, των αναλογούντων τόκων, της εισφοράς του Ν. 128/75 και τυχόν ασφαλίστρων των δανείων τους

  • 3 μηνιαίων ελάχιστων καταβολών ή 1 τριμηνιαίας ελάχιστης καταβολής για συμβάσεις παροχής πίστωσης (ανοιχτά προσωπικά δάνεια)

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή αίτησης ένταξης στο μέτρο αναστολής καταβολής δόσεων.

Για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση για την αναστολή δόσεων ενήμερων στεγαστικών ή καταναλωτικών δανείων ηλεκτρονικά, μέσω winbank από 06/04 έως 30/04.

Κάντε την αίτησή σας εδώ

Η διαδικασία αίτησης μέσω winbank

Θα πρέπει να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα για να ενεργοποιήσετε την αναστολή των δόσεων:

- Μπείτε στην winbank με τους προσωπικούς κωδικούς e-banking

- Στο κεντρικό μενού επιλέγετε "Δάνεια & Χορηγήσεις" και στη συνέχεια "Αίτηση ένταξης στο μέτρο αναστολής καταβολής δόσεων".

- Δηλώστε ότι έχει υποβληθεί και εγκριθεί το αίτημά σας για την ένταξή σας στο μέτρο οικονομικής ενίσχυσης μέσω του supportemployees.yeka.gr και ότι δεν έχετε δηλώσει στην οικεία πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους την εναντίωσή σας στη διαβίβαση των στοιχείων εξατομίκευσης σας στην Τράπεζα κατά τα ειδικότερα προβλεπόμενα στο άρθρο 7 της από 30.3.2020 ΠΝΠ.

- Επιλέξτε το/τα δάνειο/α σας που επιθυμείτε να ενταχθεί/ούν στο μέτρο αναστολής.

- Ενημερωθείτε και αποδεχθείτε τα χαρακτηριστικά υλοποίησης του μέτρου αναστολής.

- Υποβάλλετε το αίτημά σας.

Η διαδικασία ηλεκτρονικής δήλωσης μέσω winbank θα είναι ενεργή από τη Δευτέρα 6 Απριλίου και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα μεσάνυχτα της 30ης Απριλίου 2020.

Η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτημάτων δύναται να παραταθεί ανάλογα με τις εκάστοτε ΠΝΠ για τους δικαιούχους των μέτρων στήριξης.