A- A+
Τρ. Πειραιώς: Έμβασμα προς άλλες τράπεζες σε λίγα δευτερόλεπτα με 2,5 ευρώ
Εμβάσματα σε πραγματικό χρόνο προς άλλες τράπεζες με μικρό κόστος, μπορούν πλέον να αποστείλουν οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς μέσω νέας υπηρεσίας.

Ο λόγος γίνεται για την υπηρεσία IRIS online payments, η οποία σας παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων και πίστωσης του λογαριασμού του δικαιούχου στην άλλη τράπεζα άμεσα.

Το κόστος χρήσης

Η υπηρεσία παρέχεται για εμβάσματα έως 12.500 ευρώ με εφάπαξ κόστος 2,5 ευρώ ανά έμβασμα, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για τον δικαιούχο.

Μέσω της υπηρεσίας, μπορείτε να αποστείλετε χρήματα στις παρακάτω ελληνικές τράπεζες:

  • Εθνική Τράπεζα
  • Alpha Bank
  • Eurobank
  • Τράπεζα Αττικής

Μπορείτε να κάνετε χρήση της υπηρεσίας είτε μέσω του δικτύου των καταστημάτων είτε μέσω της Ηλεκτρονικής Τραπεζικής winbank web banking & winbank phone banking.

Σημειώνεται ότι, η άμεση αποστολή ισχύει εφόσον η καταχώρηση του εμβάσματος πραγματοποιηθεί Δευτέρα - Παρασκευή μέχρι τις 14:30 για εντολές μέσω καταστήματος και 16:00 για εντολές μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Διαφορετικά το έμβασμα αποστέλλεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα μέσω της υπηρεσίας IRIS online payments.

Τι προσφέρουν οι άλλες τράπεζες

Υπηρεσίες γρήγορης αποστολής χρημάτων από τράπεζα σε τράπεζα, προσφέρουν επίσης Εθνική Τράπεζα και Eurobank.

Συγκεκριμένα:

  • Εθνική Τράπεζα

Παρέχεται η υπηρεσία «Επείγοντα (urgent) εμβάσματα». Η δυνατότητα αποστολής επείγοντος εμβάσματος παρέχεται με επιπλέον χρέωση 10 ευρώ.

  • Eurobank

Προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

- «Real Time Έμβασμα». Η συναλλαγή ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ ο αποστολέας ενημερώνεται με sms ή e-mail για την πίστωση των χρημάτων του.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από τον υπολογιστή μέσω της υπηρεσίας e-Banking, από το κινητό μέσω m-Banking, από το τηλέφωνο μέσω Europhone Banking αλλά και από τα ταμεία των καταστημάτων.

- Έμβασμα Express. Μπορείτε να στείλετε έως και 12.500 ευρώ προς οποιοδήποτε καταθετικό λογαριασμό ή πιστωτική κάρτα εντός Ελλάδος, είτε στα καταστήματα Eurobank και Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, είτε τηλεφωνικά στο EuroPhone Banking με την οικονομικότερη τιμολόγηση της αγοράς:

• €3 για αποστολή σε καταθετικό λογαριασμό
• €2 για αποστολή σε πιστωτική κάρτα
• €1 για αποστολή μέσω των κέντρων αυτόματων συναλλαγών

Η αυθημερόν αποστολή ισχύει εφόσον η καταχώρηση του Εμβάσματος πραγματοποιηθεί Δευτέρα-Παρασκευή μέχρι τις 14:30, διαφορετικά το Έμβασμα Express αποστέλλεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα.

- Εμβάσματα εντός και εκτός Ελλάδας ή τακτικές πληρωμές. Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, μπορείτε να αποστείλετε οποιοδήποτε ποσό προς οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Επιπλέον, αν έχετε ανάγκη να στέλνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα χρήματα σε άλλες τράπεζες (π.χ. στο παιδί σας που σπουδάζει) ενημερώστε την τράπεζα και με μία απλή αίτηση «Ξενοιάζω», η Eurobank αναλαμβάνει την εκτέλεση τακτικών μεταφορών χρημάτων σε άλλες τράπεζες με αυτόματη χρέωση του καταθετικού λογαριασμού.

Eάν συμμετέχετε στο πρόγραμμα Δωρεάν Συναλλαγές, μπορείτε να πραγματοποιείτε μέσω του EuroPhone Banking και του e-Βanking, απεριόριστες μεταφορές χρημάτων προς όλες τις eλληνικές τράπεζες εντελώς ανέξοδα.

Διαβάστε επίσης

* Το κόστος για έμβασμα από τράπεζα σε τράπεζα - Οδηγός