A- A+
Τρ. Πειραιώς: 3μηνο εγγυημένο προϊόν με απόδοση 2,05% βάση της ισοτιμίας ευρώ - στερλίνας
Απόδοση 2,05% χωρίς ρίσκο στο αρχικό κεφάλαιο, μπορούν να διεκδικήσουν όσοι τοποθετήσουν τουλάχιστον 10.000 ευρώ στη νέα έκδοση της σειράς προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο λόγος γίνεται για την έκδοση της σειράς καταθέσεων Δυναμικών Αποδόσεων με την ονομασία «EUR/GBP DOUBLE NO TOUCH», η οποία θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς έως και τις 25/04/2019.

Τα χαρακτηριστικά της επένδυσης

Το προϊόν είναι εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη, ενώ το ελάχιστο ποσό επένδυσης είναι οι 10.000 χιλιάδες ευρώ.

Η διάρκειά του είναι 3 μήνες και η απόδοση διαμορφώνεται ως εξής:

- Ελάχιστη ετησιοποιημένη απόδοση 0,05% που καταβάλλεται σε κάθε περίπτωση

- Έξτρα απόδοση 2% που καταβάλλεται εάν είναι σωστή η πρόβλεψη για την πορεία της ισοτιμίας.

Το στοίχημα

Για να κερδίσει ο επενδυτής το στοίχημα και να λάβει ετησιοποιημένη απόδοση 2,05%, θα πρέπει η ισοτιμία ευρώ - λίρας να κυμανθεί εντός του ακόλουθου εύρους:

  • Ανώτατο όριο: Ισοτιμία έναρξης +0,0295
  • Κατώτατο όριο: Ισοτιμία έναρξης -0,0295

Ο πελάτης θα λάβει την Πρόσθετη Απόδοση, εφόσον η ισοτιμία EUR/GBP, σε όλη την διάρκεια της Περιόδου Παρατήρησης, παραμείνει εντός του Προκαθορισμένου Εύρους Ισοτιμίας.

Δηλαδή μικρότερη από, αλλά όχι ίση με το Προκαθορισμένο Ανώτατο Όριο Ισοτιμίας και μεγαλύτερη από, αλλά όχι ίση με το Προκαθορισμένο Κατώτατο Όριο Ισοτιμίας.

Πρόωρη εξόφληση

Μπορείτε να ζητήσετε οποτεδήποτε την πρόωρη εξόφληση του προϊόντος πριν την ημερομηνία λήξης του, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στα Καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Η πρόωρη εξόφληση του προϊόντος θα έχει αντίκτυπο στις αποδόσεις του προϊόντος και θα λάβετε μηδενική απόδοση.

Σε αυτήν την περίπτωση, το κόστος ισούται με τυχόν δεδουλευμένους τόκους της δομημένης κατάθεσης από την έναρξη αυτής έως την ημερομηνία πρόωρης εξόφλησης.

Σε αυτή την περίπτωση θα λάβετε μόνο το αρχικό σας κεφάλαιο χωρίς οποιαδήποτε απόδοση.

Τι έχει κάνει η στερλίνα εφέτος

Μικτή η εικόνα της στερλίνας, καθώς δεν αναμένεται τις επόμενες ημέρες κάποια έντονη ειδησεογραφία σχετικά με τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Η στερλίνα στις 15 Απριλίου κατέγραφε κέρδη έναντι του δολαρίου-ΗΠΑ (1,3106 USD/GBP) και απώλειες έναντι του ευρώ (0,8630 GBP/EUR). Σημειώνεται, ότι από την αρχή του έτους, η στερλίνα καταγράφει κέρδη 3,9% έναντι του ευρώ και 2,7% έναντι του δολαρίου.

Σωρευτικά η στερλίνα από την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016, έχει διολισθήσει κατά 11,5% έναντι του δολαρίου και κατά 12,6% έναντι του ευρώ.

Μείωση μεταβλητότητας

Η μεταβλητότητα της στερλίνας έχει περιορισθεί σημαντικά μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων Ηγετών της 10ης Απριλίου να παρατείνει την απομάκρυνση του Ηνωμένου Βασίλειου από την ΕΕ για διάστημα έξι μηνών.

Η απόφαση απομάκρυνε τον κίνδυνο μιας αποχώρησης χωρίς συμφωνία αλλά αύξησε την πιθανότητα διατήρησης της πολιτικής αβεβαιότητας για πολλούς μήνες, καθώς στο Ηνωμένο Βασίλειο το πολιτικό προσωπικό θα προσπαθήσει να συμφωνήσει στον τρόπο που το Ηνωμένο βασίλειο θα εγκαταλείψει την ΕΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασίλειου, δήλωσε προσφάτως, ότι οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης για την επίτευξη συναίνεσης στο σχέδιο αποχώρησης (Brexit), είναι πολύ εποικοδομητικές.

Η αγορά στην παρούσα οικονομική συγκυρία επικεντρώνει το ενδιαφέρον στις εξελίξεις σχετικά με το σχέδιο αποχώρησης και όχι στην πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών.