A- A+
Nέο τοπίο στις προθεσμιακές καταθέσεις - Υψηλά επιτόκια ακόμη και για μικρά ποσά

Σε πλήρη ανατροπή σκηνικού οδηγείται η αγορά των προθεσμιακών καταθέσεων μετά τις εν εξελίξει μαζικές αυξήσεις των επιτοκίων από τις τράπεζες, που δημιουργούν ευκαιρίες υψηλών αποδόσεων για όλους.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τους αποταμιευτές, οι οποίοι ακόμη και με μικρά ποσά, της τάξης των 10.000 ευρώ, μπορούν να πετύχουν ετησιοποιημένες αποδόσεις έως και 2%.

Ειδικότερα, οι συστημικές τράπεζες, που οδηγούν τον ανταγωνισμό σε αυτή τη συγκυρία, προχώρησαν στο λανσάρισμα νέων προγραμμάτων με ενιαίο επιτόκιο ανεξαρτήτως ποσού, προς όφελος και των μικροαποταμιευτών.



Τα νέα χαρακτηριστικά

Τα νέα προϊόντα είναι διάρκειας μεγαλύτερης των 12 μηνών, επιτρέποντας στους καταθέτες να κλειδώσουν μία υψηλή απόδοση για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Στα προγράμματα αυτά το επιτόκιο ξεκινά από χαμηλότερα επίπεδα και αυξάνεται κάθε τρίμηνο, φτάνοντας στο τέλος έως και το 3%.

Επιπλέον, αρκετές προθεσμιακές καταθέσεις δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των χρημάτων κάθε τρίμηνο, την ημέρα καταβολής των τόκων.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον αποταμιευτή, καθώς μπορεί να εξασφαλίσει για μία μεγάλη περίοδο ένα καλό επιτόκιο και εάν χρειαστεί τα χρήματά του ή βρει καλύτερη προθεσμιακή κατάθεση, να μπορεί χωρίς ποινή να διακόψει πρόωρα το προϊόν του.

Αφού φυσικά έχει προηγουμένους εισπράξει τους δεδουλευμένους τόκους.

ADVERTISEMENT

Οι αποδόσεις

Μία γεύση για τα νέα επιτόκια που προσφέρουν πλέον οι τράπεζες μπορείτε να πάρετε από τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα από Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα.

Οι αποδόσεις στα προγράμματα της Τράπεζας Πειραιώς θα αυξηθούν από την ερχόμενη Τρίτη, ενώ στις 21 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διάθεση μίας νέας προθεσμιακής κατάθεσης από την τράπεζα με κλιμακούμενο έως το 2,75% επιτόκιο στην τελευταία περίοδο εκτοκισμού.

Επίσης με ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις των μικρότερων τραπεζών, καθώς οι αποδόσεις που προσφέρουν πλέον υπολείπονται στις περισσότερες περιπτώσεις των συστημικών ομίλων.

Αναλυτικότερα, οι Alpha, Eurobank και Εθνική Τράπεζα, προσφέρουν πλέον τις ακόλουθες αποδόσεις για 30.000 ευρώ:

Για διαφορετικά ποσά μεταβείτε στο εργαλείο σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline

  • 3 μήνες


ADVERTISEMENT


  • 6 μήνες


  • 12 μήνες


ADVERTISEMENT


  • 15 μήνες


  • 24 μήνες