A- A+
Το νέο spam e-mail με τίτλο «Συναγερμός» που στοχεύει τους πελάτες της Alpha Bank - Τι λέει

Ένα νέο απατηλό e-mail έχει αποσταλεί τις τελευταίες ημέρες σε χιλιάδες λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Ελλάδα, με στόχο το e-banking πελατών της Alpha Bank.

Για μία ακόμη φορά το μήνυμα έχει το χαρακτήρα του κατ΄ επείγοντος, καλώντας τον παραλήπτη να ενεργήσει για να διορθώσει το πρόβλημα μέχρι μία συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το υπό εξέταση e-mail ενημερώνει το υποψήφιο θύμα ότι η κάρτα του εντός λίγων ημερών θα σταματήσει να λειτουργεί για λόγους ασφαλείας.

Το κόλπο

Ειδικότερα, αναφέρει ότι ο κάτοχός της δεν έχει ενεργοποιήσει το νέο σύστημα και ότι αν δεν το πράξει δεν μπορεί να κάνει καμία συναλλαγή με αυτήν, ούτε ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ.

Και στη συνέχεια παρατίθεται σύνδεσμος για την υποτιθέμενη ενεργοποίηση του νέου συστήματος. Αν τον πατήσει ο παραλήπτης, μεταβαίνει σε μία ιστοσελίδα που προσομοιάζει με το e-banking της Alpha Bank. 
 
 Ό,τι πληκτρολογήσει εκεί το θύμα περιέρχεται σε γνώση των δραστών.

Έτσι, οι τελευταίοι αποκτούν τα στοιχεία εισόδου στο e-banking του θύματος και την ίδια ώρα εισέρχονται στην πραγματική σελίδα της τράπεζας.

Στη συνέχεια ζητείται από το θύμα η επιβεβαίωση μέσω του mobile app ή με κωδικό μίας χρήσης της συναλλαγής και τα λεφτά έγιναν καπνός!

ADVERTISEMENT

Τι αναφέρει το νέο e-mail

Το νέο e-mail στο οποίο αναφερόμαστε έχει το εξής περιεχόμενο:

Αγαπητέ πελάτη,
 
Από τις 13-11-2022 δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας αν δεν έχετε ενεργοποιήσει το νέο σύστημα, το οποίο σας εγγυάται μεγαλύτερη ασφάλεια στις λειτουργίες σας.

Εάν η απαιτούμενη ενέργεια (ενημέρωση ασφαλείας, έλεγχος δεδομένων) δεν πραγματοποιηθεί εντός της καθορισμένης περιόδου 1 ημέρας,

Η τραπεζική σας κάρτα θα μπλοκαριστεί και δεν θα μπορείτε να κάνετε περαιτέρω συναλλαγές ή να κάνετε ανάληψη μετρητών από το ΑΤΜ του τραπεζικού μας υποκαταστήματος.
 
ενεργοποίηση τώρα
 
AlphaBank
Ευχαριστώ