A- A+
Το νέο πιο «πονηρό» e-mail που «κλέβει» τους κωδικούς του e-banking - Τι να προσέξετε
Ένα νέο πιο ''πονηρό'' e-mail έχει αποσταλεί τις τελευταίες ώρες σε χιλιάδες λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στοχεύοντας τους κωδικούς των πελατών της Alpha Bank.

Το νέο απατηλό e-mail έχει σαν θέμα την ένδειξη «Last Emergency Notification !» και στο κυρίως σώμα του ζητά από τον παραλήπτη να επιβεβαιώσει το κινητό του τηλέφωνο.

Αν ο παραλήπτης κάνει το λάθος και πατήσει στο link που υπάρχει στο e-mail για την υποτιθέμενη επιβεβαίωση του αριθμού του, μεταφέρεται σε μία ιστοσελίδα που προσομοιάζει με αυτήν του Alpha Web Banking.

Στην περίπτωση που πληκτρολογήσει τα στοιχεία εισόδου του στην υπηρεσία, τότε αυτά περιέρχονται στην κατοχή του αποστολέα.

Το νέο e-mail έχει την ακόλουθη μορφή:

Οι συμβουλές της Alpha Bank

Παραπλανητικά μηνύματα (phishing e-mails) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν στόχο να υποκλέψουν προσωπικά σας στοιχεία.

Τα μηνύματα αυτά υποτίθεται ότι έχουν αποσταλεί από την Alpha Bank και προτρέπουν τον παραλήπτη να μεταβεί σε συγκεκριμένη σελίδα προκειμένου να πληκτρολογήσει τα προσωπικά του στοιχεία (π.χ Κωδικό Συνδρομητή, Μυστικό Κωδικό Προσβάσεως, Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας, κ.λπ.)

Η Alpha Bank συμβουλεύει τους πελάτες της να μην απαντάνε σε e-mail που ζητούν στοιχεία των λογαριασμών ή των κωδικών και να μην ακολουθούν τους συνδέσμους (links) που προτείνουν.

Σε κάθε περίπτωση βεβαιωθείτε ότι πλοηγείστε στην ιστοσελίδα της Alpha Bank.