A- A+
Τη ρύθμιση του δανείου του ζητά 1 στους 5 στο παρά πέντε του πλειστηριασμού του ακινήτου του
Στις τράπεζες εμφανίζεται μετά από χρόνια ...εξαφάνισης, περίπου το 20% των δανειοληπτών που βλέπουν το ακίνητό τους να βγαίνει σε πλειστηριασμό.

Πρόκειται για στοιχείο ενδεικτικό της πίεσης που δέχονται πλέον οι κόκκινοι οφειλέτες με την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι οποίοι αποτελούν το βαρύ όπλο των τραπεζών ενάντια στους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Αυτούς δηλαδή που έχουν και δεν πληρώνουν και μέχρι σήμερα αγνοούσαν τις εκκλήσεις των τραπεζών για τη διευθέτηση του χρέους τους.

Ξαναεμφανίζεται το 20%

Μέχρι σήμερα, στο 20% των περιπτώσεων οι δανειολήπτες εμφανίζονται στο παρά πέντε του πλειστηριασμού για να σώσουν το ακίνητό τους.

Και ζητούν από την τράπεζα τη ρύθμιση του χρέους τους, προκειμένου να μην βγει στο σφυρί η ιδιοκτησία τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους περίπου 260 πλειστηριασμούς που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη Τετάρτη, οι 50 δεν έγιναν μετά από συμφωνία του οφειλέτη με το πιστωτικό ίδρυμα.

Το πάνω χέρι στην τράπεζα

Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση η τράπεζα έχει το πάνω χέρι, καθώς αναγκάζει τον οφειλέτη να αποκαλύψει όλες τις πηγές εισοδήματός τους και τα περιουσιακά του στοιχεία, προτού προσφέρει την πολυπόθητη ρύθμιση.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να διασφαλίσει ότι δεν θα τις ...ξανακοροϊδέψει ο δανειολήπτης, όπως τα τελευταία χρόνια, όπου δεν υπήρχε η απειλή του πλειστηριασμού.

Και φυσικά, εάν ξανακαθυστερήσει η πληρωμή της δόσης, επανενεργοποιείται η διαδικασία που οδηγεί στην απώλεια της περιουσίας του.