A- A+
Τι πρέπει να προσέχετε πάντα όταν κλειδώνετε τους κωδικούς για το e-banking της Τρ. Πειραιώς

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι συνδρομητές e-banking κλειδώνουν τον κωδικό τους, είτε διότι τον ξέχασαν ή επειδή πληκτρολόγησαν κατά λάθος τρεις φορές άλλο κωδικό.

Σε αυτές τις περιπτώσεις για λόγους ασφαλείας το e-banking απενεργοποιείται.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, μπορείτε να ξεκλειδώσετε την είσοδό σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες άμεσα και online, με το ξεκλείδωμα του παλιού ή τον ορισμό νέου password.

Ο κίνδυνος για πληρωμές

Εφόσον είστε συνδρομητής στη winbank της Τράπεζα Πειραιώς, η απενεργοποίηση των κωδικών πρόσβασης, αυτόματα παγώνει την εκτέλεση μεταχρονολογημένων ή επαναλαμβανόμενων εντολών.

Το ξεπάγωμά τους γίνεται μόνο όταν ξεκλειδώσετε τους κωδικούς πρόσβασης στο e-banking.

Κι αυτό διότι όσο οι κωδικοί σας παραμένουν ανενεργοί, δεν εκτελούνται οι παραπάνω εντολές, με τον κίνδυνο να μείνουν εν αγνοία σας λογαριασμοί απλήρωτοι.

Πώς ξεκλειδώνουν οι κωδικοί

Όπως προαναφέρθηκε, οι τράπεζες δίνουν πλέον τη δυναότητα ξεκλειδώματος των κωδικών ή δημιουργίας καινούριων, online.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στην αρχική σελίδα του e-banking, εκεί που εισάγετε τους κωδικούς πρόσβασης.

Κάτω από τα κενά πεδία για την εισαγωγή usrename και password θα δείτε τις συγκεκριμένες επιλογές, ανάλογα με την τράπεζα:

  • Alpha Bank: «Ξέχασα το Password / Κλείδωσα την συνδρομή μου» και «Ξέχασα το Username μου»

  • Eurobank: «Ξέχασα / Μπλόκαρα τους κωδικούς μου»

  • Εθνική Τράπεζα: «Ξέχασα το username» στη σελίδα εισαγωγής του και «Ξέχασα το password» στην επόμενη σελίδα και αφού πληκτρολογήσατε το username

  • Τράπεζα Πειραιώς: «Ξεχάσατε/Απενεργοποιήσατε το Password;»

Στη συνέχεια ακολουθείστε τις οδηγίες που σας δίνονται. Σε κάθε περίπτωση θα χρειστείτε μία κάρτα σας και επιπλέον θα πρέπει να έχετε δηλωμένο το κινητό σας τηλέφωνο.