A- A+
Θρίλερ με τους πελάτες Hellas Power και Energa – ΡΑΕ: Επιστροφή στη ΔΕΗ αν χρειαστεί
Στη ΔΕΗ θα επιστρέψουν οι 200.000 πελάτες των εταιρειών Hellas Power και Energa, σε περίπτωση που διακόψουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα. Διασφαλισμένοι οι καταναλωτές σύμφωνα με τη ΡΑΕ.

Τούτο επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), με αφορμή το πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω της διεκδίκησης από τον ΔΕΣΜΗΕ, χρηματικών ποσών από τις δύο εταιρείες.

Αν και οι Hellas Power και Energa σε ανακοίνωσή τους αμφισβητούν αυτές τις οφειλές, προκλήθηκε αναστάτωση στο πελατολόγιό τους, καθώς οι καταναλωτές φοβήθηκαν ότι θα μείνουν χωρίς ηλεκτρικό σε περίπτωση που απαγορευτεί η συνέχιση της δραστηριότητάς τους στην Ελλάδα.

ΡΑΕ: Δε θα χαθεί ούτε 1 ευρώ

Η ΡΑΕ πάντως σε σχετική της ανακοίνωση εμφανίζεται καθησυχαστική, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να μείνουν χωρίς ρεύμα οι καταναλωτές των δύο εναλλακτικών προμηθευτών.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι ανεξάρτητα της οποιασδήποτε εξέλιξης στη λειτουργία ενός Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, ο πελάτης του είναι πλήρως εξασφαλισμένος ως προς την τροφοδότησή του με ηλεκτρική ενέργεια.

Τούτο συμβαίνει διότι έχει προβλεφθεί από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο (ν. 4001/11) η ενεργοποίηση του Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου, που σήμερα είναι η ΔΕΗ.

Αυτόματη διαδικασία

Ο Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου διασφαλίζει απολύτως, σύμφωνα με το άρθρο 57 του νόμου 4001/11, την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος σε πελάτες οι οποίοι δεν θα εκπροσωπούνται πλέον από τον μέχρι πρότινος Προμηθευτή τους, λόγω υπαιτιότητας αυτού.

Σε περίπτωση αλλαγής προμηθευτή και επιστροφής στη ΔΕΗ, όλη η διαδικασία γίνεται με αυτόματο τρόπο, χωρίς ο καταναλωτής να υποστεί διακοπή της τροφοδότησής του με ηλεκτρική ενέργεια.

Παράλληλα, η ΡΑΕ τονίζει ότι οποιοδήποτε ποσό έχει καταβληθεί από τον καταναλωτή στον μέχρι πρότινος προμηθευτή του και αφορά λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος δεν καταβάλλεται ξανά.