A- A+
Θεσπίζεται κοινωνικό τιμολόγιο και για το φυσικό αέριο - Δικαιούχοι κοινωφελείς φορείς
Στη θέσπιση Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης στο φυσικό αέριο, στο πρότυπο αυτού της ΔΕΗ για το ηλεκτρικό ρεύμα, προχωρεί άμεσα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διερευνήθηκε, με τη συνεργασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η δυνατότητα θέσπισης του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης.

Έτσι, με βάση την κατάσταση του ΔΕΔΔΗΕ για τους δικαιούχους του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης στο ηλεκτρικό ρεύμα, οι τρεις ΕΠΑ εκτίμησαν ότι στο Τιμολόγιο μπορούν να ενταχθούν συνολικά 181 κοινωφελείς φορείς:

  • 44 στην Αττική
  • 79 στη Θεσσαλονίκη
  • 58 στη Θεσσαλία.

Η συνολική ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου των εν λόγω φορέων υπολογίζεται σε 15.092 MWh.

Μάλιστα, ο αριθμός των δυνητικών δικαιούχων δεν είναι τελικός και ενδέχεται να αυξηθεί, με την ένταξη στο Τιμολόγιο και άλλων κοινωφελών φορέων.

Ένας από αυτούς, είναι ο σύλλογος «Φλόγα», ο οποίος έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ, προτείνοντας τη μείωση του κόστους του φυσικού αερίου για τις κοινωνικές δομές και τους κοινωφελείς φορείς.

Το δε συνολικό κόστος για τη συγκεκριμένη παρέμβαση ανέρχεται από 88.400 ευρώ, με έκπτωση 10%, έως 618.800 ευρώ, αν δοθεί έκπτωση 70% στις τιμές του οικιακού τιμολογίου φυσικού αερίου που ισχύουν σήμερα (52 ευρώ ανά MWh, άνευ φόρων).