A- A+
Τέλος στις μαϊμού αναστολές συμβάσεων εργασίας - Όλες θα προαναγγέλλονται

Τέλος στην ευχέρεια των επιχειρήσεων να θέτουν εργαζομένους που συνεχίζουν να δουλεύουν, σε καθεστώς αναστολής, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Εργασίας.

Μέχρι και τον Ιανουάριο οι επιχειρήσεις δήλωναν ποιοι εργαζόμενοί τους ήταν σε αναστολή εργασίας εκ των υστέρων.

Για παράδειγμα, οι αναστολές του Ιανουαρίου μπορούσαν να δηλωθούν έως τις 31 Ιανουρίου.

Αυτό έδινε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απασχολούν κανονικά τους εργαζομένους τους και να είναι νόμιμες σε κάθε πιθανό έλεγχο.

Σε περίπτωση μη ελέγχου είχαν τη δυνατότητα να δηλώνουν εκ των υστέρων τους εργαζομένους τους σε αναστολή, ώστε από τη μία πλευρά να γλυτώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές και από την άλλη το κράτος να καλύψει ένα μέρος ή ακόμη και το σύνολο του μισθού του εργαζόμενου.

Τι θα ισχύει από Φεβρουάριο

Ωστόσο, από το Φεβρουάριο επανέρχεται η διαδικασία εκ των προτέρων υποβολής εντύπων μεταβολής κατάστασης του προσωπικού των επιχειρήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», για όλες τις περιπτώσεις.

Ειδικά όσον αφορά στις αναστολές συμβάσεων εργασίας επισημαίνεται ότι  η διαδικασία δήλωσης των αναστολών εκ μέρους των εργοδοτών τροποποιείται και καθίσταται προαναγγελτική.

Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά ο εργοδότης ρισκάρει σε περίπτωση ελέγχου, εάν ένας εργαζόμενος συνεχίζει να δουλεύει, αλλά δηλώθηκε πως είναι σε αναστολή.

Σε ένα πιθανό έλεγχο θα μπορεί να ελεγχθεί εάν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην επιχείρηση είναι σε αναστολή ή όχι.

Ειδικά σε επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, όπου υπάρχει άμεση επαφή του εργαζόμενου με τους πελάτες, το ρίσκο είναι σημαντικό.

Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Από το υπουργείο Εργασίας ανακοινώθηκαν τα εξής:

➤   Η αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων προαναγγέλλεται τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα της έναρξης της αναστολής.

Ειδικά όμως για τις συμβάσεις εργασίας που τίθενται σε αναστολή από την 1η έως και την 5η Φεβρουαρίου 2021, προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων, οι υπεύθυνες δηλώσεις προαναγγελίας των εργοδοτών-επιχειρήσεων υποβάλλονται εντός του πρώτου πενθημέρου του μηνός αυτού.

➤    Η προαναγγελία μπορεί να αφορά, είτε αυτοτελή χρονικά διαστήματα εντός του Φεβρουαρίου είτε ολόκληρο τον μήνα.

➤  Σε κάθε περίπτωση, κάθε μεταβολή της προαναγγελθείσας αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων προαναγγέλλεται και αυτή, με τη διαδικασία της προσωρινής ανακλήσεως.

➤   Η προσωρινή ανάκληση επίσης προαναγγέλλεται τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα από την έναρξη της μεταβολής.

➤   Υπογραμμίζεται ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η ανωτέρω διαδικασία της προαναγγελίας η υπεύθυνη δήλωση είναι άκυρη και δεν παράγει τα αποτελέσματα της αναστολής σύμβασης εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι ο εργοδότης συνεχίζει εκείνος να αμείβει τους εργαζομένους του.