A- A+
Τέλος στην εισφορά αλληλεγγύης το 2021 - Έμμεσες αυξήσεις μισθών κατά 4%

Την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης το 2021 προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης, με στόχο την ενίσχυση της μεσαίας τάξης μέσω της φορολογικής πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» το υπουργείο Οικονομικών θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μετά το Πάσχα νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής, το οποίο θα περιλαμβάνει πακέτο ελαφρύνσεων ύψους 1,80 δισ. ευρώ.

Από αυτό, το μεγαλύτερο μέρος, περί τα 1,16 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2021.

Εκτιμάται πως θα έχει προηγηθεί για τα εφετινά εισοδήματα μείωση της εισφοράς κατά 20% ή 30%, ανάλογα με την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας.

Το ίδιο πακέτο θα περιλαμβάνει νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά δύο μονάδες από το 2021, η οποία θα προστεθεί στην εφετινή αναπροσαρμογή κατά 1 μονάδα, που θα εφαρμοστεί τον Ιούνιο.

Τα μέτρα αυτά εφόσον εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν σε αυξήσεις των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων, μισθωτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έως και κατά 4%.