A- A+
Τρ. Πειραιώς: Κλείνει την πόρτα σε μη πελάτες από τα συστήματά της - Αλλαγές σε 2 υπηρεσίες

Στον αποκλεισμό μη πελατών από τις υποδομές της προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, αλλάζοντας τους όρους δύο υπηρεσιών που επιτρέπουν συναλλαγές με μετρητά.

Ειδικότερα, μπήκε τέλος στη δυνατότητα πίστωσης μετρητών σε λογαριασμούς της Τράπεζας Πειραιώς ή πληρωμής λογαριασμών με χρήση μετρητών χωρίς κάρτα μέσω των καταστημάτων της, ενώ σύντομα θα μειωθούν και τα όρια της υπηρεσίας «Λεφτά στο Λεπτό».

Το παλαιό καθεστώς

Η ευχέρεια πιστώσεων και πληρωμών λογαριασμών σε μη πελάτες της τράπεζας, παρεχόταν μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών με την ονομασία easypay, τα οποία βρίσκονται σε κάθε κατάστημά της.

Μέχρι τώρα, μπορούσε κάποιος να καταθέσει έως 1.000 ευρώ σε λογαριασμό τρίτου, εισάγοντας στο μηχάνημα μετρητά, χωρίς να χρησιμοποιήσει χρεωστική κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς.

Από εδώ και στο εξής όμως, για τη χρήση του easypay είναι απαραίτητη η εισαγωγή κάρτας της τράπεζας στο μηχάνημα.

Με τον τρόπο αυτό η τράπεζα δίνει ένα κίνητρο σε μη πελάτες της να αποκτήσουν λογαριασμό σε αυτήν, προκειμένου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

ADVERTISEMENT

Μείωση ορίου στο «Λεφτά στο Λεπτό»

Προς την κατεύθυνση μείωσης των συναλλαγών ανάληψης μετρητών χωρίς κάρτα από ΑΤΜ της, μέσω της υπηρεσίας «Λεφτά στο Λεπτό», η τράπεζα αποφάσισε να περιορίσει τα όρια.

Η υπηρεσία χρησιμοποιείται σήμερα, παρ΄ ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος της, και για την αποστολή μετρητών σε τρίτο πρόσωπο, το οποίο χωρίς κάρτα τα «σηκώνει» από ΑΤΜ, αποκλειστικά με τη χρήση ενός κωδικού.

Από την 1η Μαρτίου περιορίζεται αυτή η δυνατότητα, καθώς το μηνιαίο όρο της υπηρεσίας, από τις 3.000 ευρώ, θα περιοριστεί στα 500 ευρώ.

Από την άλλη, το ημερήσιο όριο παραμένει στα 200 ευρώ.

Η τράπεζα τονίζει ότι η υπηρεσία θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από τον ίδιο τον πελάτη, εάν έχει ξεχάσει την χρεωστική του κάρτα και χρειάζεται άμεσα μετρητά.