A- A+
Τέλος οι επισκέψεις στις ΔΟΥ για δηλώσεις φόρου μεταβιβάσεων ακινήτων - Όλα online

Αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του myProperty της ΑΑΔΕ, υποβάλλονται πλέον στις ΔΟΥ οι δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών.

Ειδικότερα, μέσω της ψηφιακής εφαρμογής, υποβάλλονται αρχικές δηλώσεις για δωρεές ακινήτων, που βρίσκονται εντός αντικειμενικού συστήματος, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο μεταβιβάζεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο δωρεάς ή γονικής παροχής.

Σε ό,τι αφορά δηλώσεις, που έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ σε έντυπη μορφή, εξακολουθούν να ισχύουν και διεκπεραιώνονται κανονικά, εκτός αν οι συμβαλλόμενοι τις ανακαλέσουν.

Παράταση στις μεταβιβάσεις του 2021

Επιπλέον, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στην υπογραφή συμβολαίων για τα οποία έχει υποβληθει η δήλωση φόρου το αργότερο έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Αυτό σημαίνει ότι ο φόρος θα υπολογιστεί με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν σήμερα και όχι με τις αυξημένες που τίθενται σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί παράταση για τη σύνταξη και την υπογραφή των σχετικών συμβολαιογραφικών πράξεων έως και τις 31/1/2022.