A- A+
Τέλη ΙΧ με το μήνα και με έκπτωση ως το τέλος του 2020 για όσα είναι σε ακινησία

Τη δυνατότητα να ξαναβγουν στους δρόμους τα οχήματα που βρίσκονται σε ακινησία έως το τέλος του 2020, πληρώνοντας τέλη μόνο για τους μήνες που θα κυκλοφορήσουν δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Η βασική διαφορά του συστήματος σε σχέση με πέρυσι είναι ότι δεν θα υπάρξει πέναλντι για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που θα πάρουν πίσω τις πινακίδες μεσούσης της σεζόν.

Έτσι, θα πληρώσουν αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, ανάλογα με το χρονικό διάστημα που θα επιλέξουν για να επανακυκλοφορήσουν έως και το τέλος της εφετινής χρονιάς το όχημά τους.

Εξαίρεση αποτελούν τα διαστήματα μικρότερα του μηνός, για τα οποία λογίζεται ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται για αυτό ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Για παράδειγμα, εάν τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται σε 120 ευρώ σε ετήσια βάση, οι ιδιοκτήτες τους θα πληρώσουν:

  • Για 1 μήνα 10 ευρώ
  • Για 2 μήνες 20 ευρώ
  • Για 3 μήνες 30 ευρώ
  • Για 4 μήνες 40 ευρώ
  • Για 5 μήνες 50 ευρώ
  • Για 6 μήνες 60 ευρώ

Άτοκες δόσεις με πιστωτική

Επιπλέον όφελος μπορούν να έχουν οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών, καθώς μπορούν να πληρώσουν το ποσό των τελών σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Παράλληλα, μπορείτε να παρατείνετε ακόμη περισσότερο την ημερομηνία εξόφλησης.

Προϋπόθεση για να βγείτε κερδισμένοι είναι η επόμενη ημερομηνία έκδοσης της πιστωτικής σας κάρτας να είναι πριν την ημέρα που θα πληρώσετε τα τέλη.

Σε αυτήν την περίπτωση, είτε το σύνολο των τελών ή η πρώτη δόση εφόσον επιλέξετε τμηματική καταβολή, θα μετατεθεί έως και 50 ημέρες αργότερα.

Ειδικά αν έχετε διαφορετικές πιστωτικές κάρτες, καλό θα ήταν να τσεκάρετε πότε εκδίδεται ο λογαριασμός τους, ώστε να επιλέξετε εκείνη που συμφέρει περισσότερο.

Παράδειγμα

Αν ο επόμενος λογαριασμός της πιστωτικής σας κάρτας εκδίδεται πριν τις 15 κάθε μήνα, βγαίνετε κερδισμένοι, μεταθέτοντας τη συναλλαγή, εφόσον επιλέξετε να δώσετε την εντολή πληρωμής μετά την έκδοσή του.

Για παράδειγμα, αν ο λογαριασμός εκδοθεί στις 15 Ιουνίου και πληρώσετε τα τέλη μετά την έκδοσή του, τότε το σύνολο της πληρωμής ή η πρώτη δόση θα περιληφθεί στο λογαριασμό της 15ης Ιουλίου.

Έτσι, η ημερομηνία εξόφλησης θα μετατεθεί για τις αρχές Αυγούστου έναντι αρχών Ιουλίου.