A- A+
Ταξίδι με το ΙΧ οικονομικά και με ασφάλεια - Οι συμβουλές της Allianz
Τις δικές της συμβουλές για να έχετε ένα ασφαλείς και οικονομικό ταξίδι με τοι αυτοκίνητο, δίνει στους εκδρομείς του καλοκαιριού η Allianz. Χρήσιμα tips.

Το καλοκαίρι είναι πια εδώ και είναι αρκετά πιθανό να πραγματοποιήσεις ένα μικρό ή μεγάλο ταξίδι με το αυτοκίνητό σου. Παρακάτω λοιπόν, θα βρεις μερικά tips για να κάνεις τη μετακίνησή σου με το αυτοκίνητο ακόμα πιο “έξυπνη” και οικονομική.

Συγκεκριμένα:

Καύσιμα: Για να μη μείνεις ποτέ!

Ανεξαρτήτως προορισμού και χιλιομέτρων, ένας έλεγχος σε τιμές και ντεπόζιτο είναι πάντα αναγκαίος. Αν γνωρίζεις ότι τα καύσιμα κοστίζουν περισσότερο στον προορισμό σου, απ’ ότι στο σημείο εκκίνησης, “φούλαρε” το όχημά σου πριν ξεκινήσεις, ώστε να εξοικονομήσεις τουλάχιστον στο πρώτο γέμισμα.

Μην ξεχάσεις και τις υποχρεωτικές στάσεις που θα πρέπει να πραγματοποιήσεις, βάσει του Κ.Ο.Κ., δηλαδή τουλάχιστον κάθε 200χλμ, ώστε να εντοπίσεις από πριν, μερικά ιδανικά σημεία για ξεκούραση και ανεφοδιασμό.

Χάρτες – GPS – Smartphone Maps

Στην περίπτωση που θα χρησιμοποιήσεις smartphone ή tablet με χάρτες κατά 99% θα είσαι καλυμμένος.

Όμως, τίποτα δε συγκρίνεται με έναν παραδοσιακό χάρτη, που μπορείς να συμβουλευτείς και στα σημεία που δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου.

Αν πάλι, επιμένεις τεχνολογικά, τράβηξε ένα (ή μερικά) screenshot(s) του χάρτη και των οδηγιών στο κινητό σου, όσο είσαι συνδεδεμένος σε κάποιο δωρεάν wi-fi, για να ανατρέχεις εκεί και όσο βρίσκεσαι στον δρόμο ή εκτός σύνδεσης.

Τέλος, αν παρκάρεις σε ένα μέρος που δεν έχεις ξαναβρεθεί, σημείωσε την τοποθεσία σου στον χάρτη, ή φωτογράφησε κάποιο κομβικό σημείο της οδού που θα παρκάρεις.

Ετοίμασε το αυτοκίνητο

Ένα τυπικό σέρβις, ή έστω έλεγχος σε λάδια και λάστιχα, είναι απαραίτητα πριν ξεκινήσεις. Φούσκωσε τα λάστιχα, ακριβώς όσο χρειάζεται. Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις μόνος σου, εντελώς δωρεάν, ενώ θα σου εξασφαλίσει αρκετά χρήματα μακροπρόθεσμα, σε καύσιμα και σέρβις που θα γλιτώσεις.

Κάτι που πρέπει να λάβεις υπόψη, στην περίπτωση πολύωρου ή πολυήμερου ταξιδίου, είναι η καθαριότητα και οι χώροι αποσκευών.

Π.χ. οι αλυσίδες ελαστικών δεν θα σου χρειαστούν μέσα στον Αύγουστο, ενώ μπορείς να αδειάσεις στο δοχείο των υαλοκαθαριστήρων όλα τα ξεχασμένα μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού.

Έτσι, εξοικονομείς χώρο στο πορτμπαγκάζ και δεν χρειάζεται να τοποθετήσεις αποσκευές στα πόδια των συνοδηγών.

Για να είσαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο, έλεγξε στον χώρο αποσκευών για τη ρεζέρβα και τα εργαλεία που ίσως χρειαστούν (γρύλο, κλειδί μπουλονιών) και αν δεν έχεις αλλάξει ποτέ πριν λάστιχο, καλό θα ήταν να προπονηθείς βλέποντας κάποιο σχετικό βίντεο πριν το ταξίδι.

Η ασφάλιση

Φυσικά, για όλα αυτά υπάρχει και η βοήθεια της Allianz Direct την οποία μπορείς να καλέσεις στο 210 99 88 188, 24 ώρες το 24ωρο, για ό,τι μικρό ή μεγάλο χρειαστείς.

Ακόμα, μη ξεχνάς ότι σε περίπτωση που πρόκειται να μεταφέρεις το αυτοκίνητό σου με πλοίο, το δικό σου πρόγραμμα ασφάλισης περιλαμβάνει την κάλυψη της αστικής σου ευθύνης προς τρίτους κατά τη μεταφορά του αυτοκινήτου σου εντός του πλοίου.

Τέλος, ρίξε και μια ματιά στην ημερομηνία λήξης του ασφαλιστήριου συμβολαίου σου, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού!

Online ασφάλιση

Κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο για τον υπολογισμό των ασφαλίστρων σας: