A- A+
Τα ενεργά προγράμματα επιδοτήσεων που προσφέρουν επιχορήγηση ως 65% για νέες επενδύσεις

Επενδύσεις με επιδότηση έως και 65% επί των σχεδίων τους μπορούν να πραγματοποιήσουν όλες οι επιχειρήσεις, κάνοντας χρήση των ενεργών προγραμμάτων.

Τα επενδυτικά σχέδια ανάλογα με το πρόγραμμα μπορούν να ξεκινούν ακόμη και από τις 20.000 ευρώ, ενώ το ποσοστό της επιδότησης μπορεί να φτάσει έως και το 65%.

Παράλληλα, υπάρχουν προγράμματα μέσω του ΟΑΕΔ, που απευθύνονται σε ανέργους και επιδοτούν με σημαντικά ποσά όσους θέλουν να ξεκινήσουν μία νέα δουλειά.

Τα ενεργά προγράμματα

Αναλυτικότερα, τα ενεργά προγράμματα που είναι διαθέσιμα στους υποψήφιους επενδυτές είναι τα εξής:

1. Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

Η Δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Επιδοτούνται δαπάνες για εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού, καθώς και για το σύνολο των δοκιμών και ελέγχων ποιότητας που απαιτούνται για την πιστοποίηση και συμμόρφωση των προϊόντων.

Υποβάλλονται επενδυτικά σχέδια από 20.000€ έως 200.000€ και επιδοτούνται από 50% - 65%.

Ο οδηγός του προγράμματος

2. Αυτoαπασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών

Η Δράση αυτoαπασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών αποσκοπεί στην προώθηση στην αυτοαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες. Μετά τη λήξη του δωδεκαμήνου οι δικαιούχοι δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχειρήσειςτους για άλλους τρεις (3) μήνες.

Το ποσό επιχορήγησης ορίζεται ως εξής:

α) έως δώδεκα  χιλιάδες (12.000) Ευρώ για ατομικούς επιχειρηματίες/επιτηδευματίες (ατομικές επιχειρήσεις) και μέλη νομικών οντοτήτων με ποσοστό συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιοτουλάχιστον 51%,

β) έως εννέα χιλιάδες (9.000) Ευρώ/ανά μέλος νομικών οντοτήτων που συμμετέχουν στοσυνολικό εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/2 έκαστος και

γ) έως οχτώ χιλιάδες (8.000) Ευρώ/ανά μέλος νομικών οντοτήτων που συμμετέχουν στο συνολικό εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/3 έκαστος

Ο οδηγός του προγράμματος

3. Κουπόνια καινοτομίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σκοπός της Δράσης για το Κουπόνι Καινοτομίας είναι η ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της αγοράς υπηρεσίας που θα παρασχεθεί από φορείς καινοτομίας.

Ο οδηγός του προγράμματος

4. Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων

Σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη στην αγορά εργασίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, οι οποίοι είχαν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στους οποίους δίνεται δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.

Ο οδηγός του προγράμματος

5. Ποιοτικός εκσυγχρονισμός

Οι επιχειρήσεις δύνανται να υποβάλλουν επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού από 50.000 ευρώ – 400.000 ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται στο 50%.

Ξεκινάει στις 27 Ιουνίου 2018 και ώρα 12.00 μ.μ. H πρόσκληση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση 18 μηνών από την αρχική δημοσίευση της.

Ο οδηγός του προγράμματος