A- A+
Τα καλύτερα πακέτα για οικιακό ρεύμα χωρίς συμβόλαιο με χρονική δέσμευση

Πληθαίνουν στην ελληνική αγορά οι εταιρείες ενέργειας που προσφέρουν πακέτα για οικιακό ρεύμα χωρίς συμβόλαιο με χρονικές δεσμεύσεις για νέους πελάτες.

Με τον τρόπο αυτό, εφόσον επιλέξετε ένα από αυτά τα προγράμματα για την ηλεκτροδότηση του ακινήτου σας, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ξαναλλέξετε πάροχο, εφόσον βρήκατε μία πιο συμφέρουσα προσφορά.

Ταυτόχρονα έχετε μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη απέναντι στην τρέχουσα εταιρεία, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να κερδίσετε μία καλύτερη τιμολόγηση στην παροχή σας μετά την ενεργοποίηση του νέου σας συμβολαίου, αν τα δεδομένα στην αγορά αλλάξουν.

Οι παγίδες

Αυτά είναι τα πλεονετήματα των συμβολαίων χωρίς χρονική δέσμευση. Υπάρχουν βέβαια και μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν κατά την επιλογή του πακέτου σας.

Συγκεκριμένα:

- Πρώτον, μπορεί η τιμολόγηση να μην είναι τόσο καλή, όσο σε ένα κλειστό συμβόλαιο 12 ή 24 μηνών της ίδιας εταιρείας

- Δεύτερον, μπορεί η οριακή τιμή του συστήματος, βάση της οποίας μπορεί να αλλάξει η τιμολόγησή σας κατά τη διάρκεια του συμβολαίου, να μην είναι τόσο ευνοϊκή σε σχέση με τα κλειστά συμβόλαια.

Αυτό σημαίνει ότι εάν η χονδρική τιμή ρεύματος αυξηθεί, υπάρχει περίπτωση να δείτε επιβαρύνσεις στο λογαριασμό σας. Άρα η αρχική τιμή που εξασφαλίσατε να μην ισχύει πάντα.

- Σε κάποια προγράμματα χωρίς χρονική δέσμευση θα πρέπει να είστε συνεπείς σε όλες τις πληρωμές σας για να εξασφαλίσετε τις μειωμένες τιμές. Έτσι, αν χάσετε για λίγες ημέρες ένα λογαριασμό, δεν θα ισχύει η ευνοϊκή τιμολόγηση που έχετε συμφωνήσει, καθώς η τελευταία προβλέπει έκπτωση συνέπειας.

Πώς να επιλέξετε πακέτο

Αναμφίβολα με τόσες πολλές προσφορές δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση για να αποφασίσετε ποιο πακέτο σας συμφέρει.

Ωστόσο, μπορείτε συγκρίνοντας τα διαθέσιμα πακέτα να αυξήσετε τις πιθανότητες επιλογής του κατάλληλου προγράμματος ενέργειας για το σπίτι σας.

Παρακάτω, παρουσιάζονται οι καλύτερες προσφορές στα προγράμματα χωρίς χρονική δέσμευση συμβολαίου για ένα σπίτι 50 - 100 τ.μ., στο οποίο διαμένουν 4 άτομα και κάνουν κανονική κατανάλωση ρεύματος.

Στην προκειμένη περίπτωση το ετήσιο όφελος μπορεί να προσεγγίσει τα 350 ευρώ σε σύγκριση με το βασικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, χωρίς χρονικές δεσμεύσεις.

Μπορείτε να πάρετε σε 1΄ προσφορές για το δικό σας ακίνητο μέσω του energy-market.