A- A+
Τα νέα πιο πρόσφατα spam e-mails με στόχο το e-banking σας - 4 παραδείγματα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι απόπειρες επιτήδειων με στόχο την υποκλοπή των στοιχείων εισόδου στο e-banking τραπεζικών πελατών και την εκτέλεση απατηλών συναλλαγών.

Τα τελευταία 24ωρα στο λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Moneyonline έφτασαν αρκετά e-mails που στοχεύεουν τους πελάτες των τραπεζών.

Η ποικιλία της θεματολογίας είναι πραγματικά μεγάλη. Κάθε φορά οι δράστες επικαλούνται και ένα διαφορετικό πρόβλημα, ώστε να παραπλανήσουν τους πολίτες, να υποκλέψουν τα στοιχεία εισόδου τους στο e-banking και να τους κλέψουν καταθέσεις.

Τα πρόσφατα e-mails

Αναλυτικότερα, στα τελευταία μηνύματα διατυπώνονται οι ακόλουθες αφορμές για είσοδο στο e-banking μέσω των συνδέσμων (links) που περιλαμβάνονται σε αυτά:

  • e-mail 1

Στο πρώτο ενημερώνει τον παραλήπτη ότι υπάρχει ένα σημαντικό μήνυμα στο λογαριασμό e-banking και του παραθέτει και link για να εισέλθει στην υπηρεσία για να το διαβάσει.


ADVERTISEMENT


  • e-mail 2

Στο δεύτερο ζητείται η επιβεβαίωση της ταυτότητας του παραλήπτη διότι σε 24 ώρες θα κλείσει ο λογαριασμός του.

ADVERTISEMENT

e-mail 3

Κλικ για μεγέθυνση


e-mail 4


ADVERTISEMENT


Πώς να προφυλαχθείτε

Δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα για να μην δέχεστε τέτοια e-mails.

Αυτό όμως που σίγουρα μπορείτε να κάνετε είναι να μην πατήσετε σε κανένα links που εμφανίζεται σε οποιοδήποτε e-mail. Και φυσικά να τα διαγράψετε αμέσως.

Οι τράπεζά σας δεν θα σας στείλει ποτέ e-mail με link που θα σας ανακατευθύνει στο λογαριασμό e-banking.

Αν λοιπόν δείτε τέτοια προτροπή πρόκειται για απάτη. Εξάλλου, μπορείτε να ελέγξετε τη γνησιότητα ενός e-mail καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζάς σας.

Στην ίδια υπηρεσία καλείτε αν νομίζετε ότι μπορεί τα στοιχεία σας να έχουν περιέλθει στην κατοχή τρίτων.